ilonka my jak przechodziliśmy na większe smoczki to też nie tak od razu jak to zalecane, dużo później zaczynała pić z większego a przy pierwszych próbach tak jak mówisz jakby za szybko leciało, a później znów wrażenie, że leci za wolno i ciągnie i ciągnie i uciągnąć nie może
nika może kupiłaś trójprzepływowy i one są z jedną dziurką. ja mam wrażenie, że jej za wolno właśnie leci, ale na 2 znów się krztusi…
testowałam smoczki canpola, rozmiar M i L, jest jedna dziurka w jednym i drugim, ale różnią się wielkościami tej dziurki, jak nalałam wody do jednego i drugiego to zdecydowanie szybciej i większe krople leciały z L-ki, Iga jeszcze nie testowała
z tymi smoczkami to trzeba trafić… bo niezawsze umiejętności dziecka w saniu są dostosowane do rozmiaru jaki przewidują teorie książkowe
my na razie mamy z nuka jakiś dziwny bo dziurka jest u góry przy podniebieniu mały w ogóle nie chce z niego pić a drugi z lovi podobno z funkcją aktywnego ssania i przypomina kształt piersi ale z tego co zauważyłam to jest zbyt mało eastyczny jak na przypominanie piersi i zbyt mocno z niego leci a z piersi bez pociągnięcia nie leci, mój mały zadnego na razie nie zaakceptowała, a wy jakie polecacie przy przejściu z piersi na butelkę?
wiola ja też miałam butlę ze smoczkiem z nuka i mała w ogóle nie potrafiła z tego pić, bo właśnie ta dziurka w jakimś dziwnym miejscu jest
Ja nie przebierałąm w smoczkach,jak kupowałam butelki to jakie były przy nich smoczki to z takich niunia piła.
Na początku miałyśmy problem ze smoczkami, zarówno tymi w butelce, jak i tymi uspokajającymi. Musiał byc odpowiedni rodzaj, kształt. Teraz zauważyłam, ze wszystkie smoczki pasują Martynce, dlatego mamy większy wybór przy ich kupnie.
u nas po wypróbowaniu kilku rodzajów smoczków stwierdziłam,że nie ma aż tak ulubionego smoczka:)
Mój mały naszczęście nie jest wybredny i mogę powiedzieć że bierze wszystko do buzi co mu dam
moja na początku nie chciała pic z butli,teraz też nie bardzo ale myślałam ,że to wina smoczka i zmieniałam,zmieniałam…a to nie było w ogóle przyczyną…
Moj ignas niw robi różnicy z jakiego smoka ciagnie
ja używam dwóch rodzai ale z obydwu pije,chociaż jednego bardziej lubi:)
moja tylko lovi akceptuje… od malego to sie przyzwyczaila jak inny smoczek to strajk głodowy
My też Lovi w każdej butelce mamy. Z ciekawości spróbuję innego smoczka, ciekawe, czy Martynka też zastrajkuje?
jak to w każdej butelce? są butelki inne niż lovi do których pasuje ten smoczek? bo jeszcze nie widziałam takiej butelki
dzieci sie szybko przyzwyczajają do smoczków, ale niestety nie lubią zmian, wiem po sobie. Mama opowiadała mi, że nie dałam zmienić jej smoczka, bo strajkowałam i wyrzucałam butelkę… z inny,m smoczkiem niż mój…
monika ja mam butelkę z nuka i ten z lovi smoczek pasuje
my mamy smoczek z nuka :)mała zadowolona raczej:)
lovi to chyba dość popularna firma co? bo tak patrzę, że każdy coś ma z tego lovi…