mój sistrzeniec przyzwyczail sie do smoczka silikonowego innego nie chcial
Oj tak, jeszcze pozostaje dobór materiału, z którego zrobiony jest smoczek. U nas od początku wszystkie silikonowe i też żadne inne w grę nie wchodzą
moj syn lateku nawet nie chcial wziasc do buzi…
wszystko zalezy od firmy poniewaz wiekszosc firm produkuje smoczki tylko i wwylacznie pod swoje butelki:) my uzywamy smoczka sylikonowego i poki co nie narzekamuy:)
ja uzywalam avent silikonowy i bylam zadowolona
avent są chyba najlepsze, ale można kupić do tych butelek też inne smoczki, np lovi
Moja od początku tylko silikonowe, do tego szerokie, by wargi opierały się na “brzuszku” smoczka, dzięki czemu mięśnie lepiej pracują i mają doskonałe warunki do rozwoju (gł. chodzi o aparat mowy)
moja też tylko sylikonowe… a na poczatku miałyśmy taką fajną butelkę z tommy tipp i w niej smoczek był całkiem podobny do piersi…
Też mamy właśnie takie szersze, ale jedną butelkę dostaliśmy gratis z podgrzewaczem i smoczek jest tam taki wąski, to mała nie lubi z niego pić
Teraz mam kauczukowy ale następny kupię silikonowy na pewno.
moja mala ma same silkikonowe moze z dwa razy probowala je ssac ale jakos przestala nie lubi smoczkow
Aleks bardzo polubił tą buteleczkę z Canpola. Smoczek jest wąski, ale nie wiem czemu teraz tylko tą, już nawet nie chce mi pić z tej LOVI
zmieniłam smoczek ostatnio na silikonowy do butelki,zobaczymy,czy zrobi to małej różnicę …
Mili i jak? Coreczka zaakceptowała nowy smoczek?
niestety,tak samo nie chce,jak przy poprzednim pić z butli…
Lovi to też canpol… my natomiast nie mamy co robić melka dla małej w innej butelce.,… bo strajk głodowy
mili spróbuj z aventu albo tt kupić taki szeroki, do którego dziecko otwiera buźkę szeroko, tak jak do piersi
my od początku praktycznie na avencie, a mówicie, że pasują też do tych butelek inne smoki, jakie?
nika z canpola pod nazwą lovi. My mamy avent, a kilka smoczków właśnie z lowi, bo pasują do tych nakrętek idealnie.
Nie wiem w czym rzecz, ale moje dziecko(5miesięcy) ciągle pije mleko ze smoczka 1, a jak jej chcę podać większy to się krztusi tym mlekiem…
kupiłam canpola, ale takie zwykłe canpol nie lovi i jak zakładałam to pasują, jeszcze mała nie testowała, a powiedzcie mi o co chodzi z tymi dziurkami w canpolu, bo ja tam widzę tylko jedną gdzie ona teraz w avencie ma 4, czy przez tą dziurkę więcej leci? muszę zrobić test przepływu mleka przez dziurkę