Jakie kremy polecacie na rozstępy?

Megg w ciąży nie brałam heparyny ale w połogu już tak bo okazało się że mam zakrzepice zaraz po wyjściu ze szpitala zaczęło się… no i ja brałam ta tak zwanie 1.0 i to dwa takie zastrzyki dziennie przez ponad miesiąc. W zasadzie do końca połogu i jeszcze trochę ale u mnie też inaczej bo ja miałam zakrzepice

Ja pod koniec ciąży brałam zastrzyki i jeszcze w połogu miałam 3op później dzwoniłam do mojego lekarza prowadzącego ciążę to po 2op powiedział że mam już nie brac . Także Megg pewnie lekarz Ci powie kiedy przestac na wizycie. Ja miałam brać cały połóg

Oillan :slight_smile: tylko trzeba regularnie smarować :slight_smile:

Oillan ale również polecam olejek bio-oil

O brzuch w ciąży należy zadbać już od 2 miesiąca i stosować kosmetyki pielęgnacyjne i natłuszczające na skórę by po rozciągnięciu nie zaczęła pękać choć wiadomo wiele zależy od genów! Ja smarowałam olejkiem mama mio wieczorem czekałam aż się w chłonie później wcieralam masło do ciała tummy rub better bardzo gęste nawilżające.  Poranną pielęgnację brzucha zaczynałam od wcierania balsamu bielenda vege mama a zawsze po kąpieli dbałam o biust z serum do biustu tez serii vege mama bielenda . Polecam całą serię kosmetyków składy naturalne

Ja takze biore heparyne zastrzyki w ciazy. Od dodatniego testu az do konca pologu mam brać. Ja mam zbyt niskie wolne bialko S dlatego musze przyjmowac acard i heparyne. Dziewczyny moze macie jakies sposoby aby po zastrzykach z heparyny nie robily sie siniaki?

soniaK89 myślę, że w tym wyoadku wchodzi w grę jedynie maść/żel na siniaki.

Za bardzo nie masz wpływu na te siniaki, takich zastrzyków się nie aspiruje dlatego nigdy nie wiadomo czy jakieś naczynko się nie zahaczy, najlepiej zwiększ obszar wkłuć i sam zastrzyk niech będzie wykonany powoli. Też mam niskie białko S ale jestem tylko na Acardzie do 34 tygodnia ciąży, na szczęście bez zastrzyków

warto udac sie do dermatologa aby zalecil stosowanie konkretnych masci czy kremow

Anoosk na rozstępy nic nie pomoże taka prawda. Stosowałam drogi specyfik lekka poprawa, ale jak były fioletowe, więc to ten czas keidy jeszcze coś zadziała 

Ja nie smarowałam, czasami bio-oil, ale on ma specyficzny zapach i robiło mi się od niego nie dobrze;/ i żadne rozstępy mi nie wyszły...

co do siniaków to chyba masz z arniki jest dobra?

Na rozstepy miałam Mustelle ale rzuch mam  mały jak w 1 ciay wiec nie smaruje sie bo mi się nie chce . Ale jak ktos mamiec rozstepy czasem i genetycznie to zadne masci nie pomogą:(

Ja w pierwszej ciąży smarowałam oliwkami brzuch tłusty ze koszula do wyzucenia byla ;( efekt pelno rozstępów na brzuchu piersiach  udach waga poszla wszedzie ;( a przy drugiej ciazy rozstępów brak stare zostały;(

W pierwszej ciąży nie smarowałam w ogóle brzucha zero rozstepow, w drugiej już smarowalam i brzuch w rozstepach ale zauważyłam że brzuch w pierwszej ciąży był mniejszy i rósł bardziej na boki, a w drugiej brzuch miałam mocno wypchany do przodu 

Mi pojawiły się rozstępy na bokach brzucha pomimo że miałam go mały. Też stosowałam różne kremy i w trakcie ciąży i po, ale moim zdaniem nic to nie dało. Po prostu się do nich przyzwyczaiłam i tyle. Taka pamiątka po ciąży :) 

podobno rozstępy jak sie mają pojawić to się pojawią, raczej to jest skłonność. jednak zawsze dobrze dbać o stan skóry..

AgataAR to prawda ja też wiele słyszałam o tym. Ale na pewno smarowanie nie zaszkodzi:P

Nie zaszkodzi tylko szkoda ze czasami i nie pomoże;(

AgataAr to prawda Ja przy córce nie miałam rozstępów ,ale teraz mi tak wywaliło brzuch, że było ich dużo na brzuchu, ale na szczęście tylko w miejscu gdzie mi się rozszedł mięsień prosty brzucha 

Te oliwki co są za darmo w Rosnę gdzies na forum czytałam ze mamy też polecają;)