U mnie w jednej łazience lustro okrągłe i z boku zwisająca lampa a cały sufit napinany transparenty świeci jakby cała powierzchnia przy małych łazienkach fajny efekt wykonuje się go już na końcu prac. Natomiast w drugiej dużej łazience 2 podwójne Ledy z sufitu ( na tuby za niska łazienka) i przy dwóch umwalkach dwie lampy zwisające po bokach;)
Jakie macie oświetlenie nad lustrem?
Dokładnie lustro okrągłe i jakaś lampa nad...? Jakie są Wasze propozycje ? Szukam pomysłu
U nas też postawiliśmy na takie rozwiązanie w małej łazience. Efekt robi wrażenie, goście zawsze pytają i się zachwycają :)
Ja mam kinkiety ledowe
No właśnie sama zastanawiałąm się ostatnio nad oświetleniem. Ale pewnie zamontuję po prostu po obu stronach lustra kinkiety. A na suficie powiesze żyrandol. Miałam w poprzednim mieszkaniu oświetlenie ledowe na suficie, jednak takie oczka średnio do mnie przemawiają i nie bardzo mi się podobają. Zdecydowanie bardziej wolę tradycyjne oświetlenie.
Lustro kupowałam w firmie Rea:
https://lazienka-rea.com.pl/product_advanced_searcher/from_category/384.html
Daję namiar, bo mają bardzo korzystne ceny ( jakby ktoś chciał zdecydować sie na zamówienie:)).
U mnie bez szału. Mam zwykle ledy w podwieszanym suficie plus kinkiet nad prostokątnym lustrem. Tyle że ja lubię prostotę.
MamaRóżaMiki te sufity napinane są super ale myślałam że głównie do salonów a nie łazienek. Nie przeszkadza temu duża ilość pary w łazience? Nic się z tym nie robi?
My mamy 3 lata i nic się nie dzieje a efekt super. Wlasnie my chcieliśmy w dużej łazience ale Pan odradzil że względu na to że tam sporo jednak taśm idzie i jezeli ma być efekt że cała powierzchnia świeci jedna barwa to że względu na pobór energoo odradza sie. Wydaje mi się że efekt taki ponadczasowy bo znowu te napinane sufity polki i inne to na dłuższa metę chyba by mi się nie podobało. A teraz taka moda na minimalizm w sufitach i bardzo mi to pasuję bo nigdy nie byłam fanka poleczek i ledowych mgiełek doswietlen
Ja widziałam te napinane sufity u znajomych w salonie. Mówili że można też wybrać opcję z wyciętymi gwiazdkami i jak się w nocy włączy światło to ma się wrażenie że patrzy się na niebo. To musi być super efekt :)
Ja mam prostokątne oświetlenie ale na środku mam dwie połączone lampki. Są na czujnik ruchu że względu na starszą córkę. I na suficie mamy lampę okrągła
Również posiadam czujniki ruchu w przedpokoju uważam ze tania, a fenomenalna sprawa, do każdego oświetlenia można taką czujkę założyc
Ja też chciałam założyć czujniki ruchu w przedpokoju ale później to przemyślałam że jednak mam otwarty salon (brak drzwi) i mogłyby te czujniki wychwytywać ruch i się same niepotrzebnie włączać.
Madzia1991 tam ustawia się zasięg który ma dużą możliwosc regulacji przykładowo u nas czujka w przedpokou 1.5 metra od schodów i wchodząć po schodach nie włącza sie
tak, my teraz montujemy czujniki i tak jak pisze mamaróżymiki należy dobrze wyregulować zasięg i będzie ok
Takie czujniki są dobe np na schodach
my na schodach też chcieliśmy ale spie przy otwartych drzwiach i stwierdziłam ze jak pies się bedzie krecił to już trzeba je ograniczyć
A to nawet nie wiedziałam że tam jest regulacja zasięgu. To może następny razem sobie takie zamontuje :)
Też nie wiedziałam, może to niedawno weszło
Ale nic straconego te czujki na kazdym etapie można domontować:)
lampa led
Te czujniki są super sprawą:) u nas w domu też są montowane;)