Jakie patenty na oszczędzanie

10 monet = 10zl zniżki. Chyba już przy 5 można wykorzystać na kupon za 5zl.

Tak . Ale jakos rzadko mi wpadają te monety 🤷‍♀️

Ja to jedynie w w lidlu jierqz z aplikacja  za zakupy za 100zl mam zwrot  10 zł z aplikacją 

Ja jak mam czas to zaznaczam przy wyszukiwaniu żeby było z monetami allegro. Ale noo później porównuje ceny żeby nie przepłacić. 

Ja patrze na promki 

ja nie wiedziałam o tych monetach na Allegro, ale wiedziałam ze takie na Aliexpress jest też. 

Monety na Allegro faktycznie działają, jest wtedy zniżka, np 10 monet = 10 złotych. Natomiast na Alliexpress te monety to jak dla mnie oszustwo. Mam ich dużo, równowartość 300zł, a nie mogę tego tak po prostu wykorzystać. Oferty limitowane - wyskakuje mi, że nie można użyć dostawy do mojego kraju. Zapłacić nimi też tak po prostu nie można. Bez sensu.

Liana bo musisz wejść w odpowiednią zakładkę, też myślałam, że to nie działa;D

Ja na Ali nic nie zamawiam. Czasem jedynie na temu

MamaEm, czyli gdzie? Można to jednak wymienić na jakiś towar? Podpowiedz, proszę:)

Na towar nie, ale obniża to wartość zamówienia. 

Na fb jest strona aliexpress-owe Love vol.2 One tam wyjaśniają jak to zrobić, a jak coś to odezwij się na insta to ci podeślę. 

1. Przelewanie określonej sumy na konto oszczędnościowe odrazu po otrzymaniu wypłaty2. Włączenie autooszczędzania w aplikacji bankowej, a polega to na tym, że robiąc zakupy np.: za 4,49 zł, na konto oszczędnościowe zostaje przelane 51 gr, czyli zaokrąglenie do pełnej złotówki3. Przeglądanie kategorii wydatków w aplikacji bankowej4 Ograniczenie kupwoania kawy na miescie na rzecz kawy zaparzonej w domu i przelanej do kubka termicznego https://kubekcontigo.pl/streeterville-contigo-kubek-termiczny-z-uchem-biurowy

Pierwsza podstawowa rzecz to nie zakładać sobie zbyt dużej kwoty na start do odkładania, bo można się mocno rozczarować i zniechęcić. Byłam tam i wiem co mówię. Najlepiej zacząć od mniejszego procenta i z czasem go zwiększać.Polecam bloga Oszczednickiej i Po Taniości. Wskazówki, analizy, porady, wszystko czego dusza zapragnie. Plus polecam prowadzenie miesięcznego budżetu domowego i korzystanie z aplikacji do zapisywania codziennych wydatków. Dzięki temu zobaczysz gdzie pieniądze uciekają.Ja lubię tez opcje odkładania małych kwot za pomocą końcówek transakcji. Wydaje 3,50 I odkłada mi się 1,50 do pełnej 5. Wydaje złotówkę, odkłada się 4 zł. W taki sposób można sporo odłożyć nawet nie zauważając użytku na koncie.I najważniejsze- odkładać zaraz po wypłacie i nie ruszać odłożonych pieniędzy. Dlatego warto założyć mniejszy procent do odkładania, żeby nie musieć ruszać tego, co na koncie oszczednosciowym i nie mieć poczucia porażki. Polecam dla zabezpieczenia przynajmniej część oszczedności trzymać w złocie albo srebrze. Które można kupić w mennicach https://mennicamazovia.pl/pol_m_Srebro-155.html

Monety na allegro działają ale jednak rzecz kupiona z monetami jest droższa niż bez. Np dana rzecz kupujesz za 30 zł. Ale jak dają ci monetę to ta rzecz kosztuje już 32-33 zł więc to na jedno wychodzi 

Karoliga wycwanili się jednym słowem. 

Ja przelewem co miesiąc 800 plus i coś z wypłaty jak sie udaje. Czasami trafi się nie spodziewany wydatek więc trzeba, nie ma innego wyjścia. 

Ja od jakiegoś czasu płacę tylko gotówką. Mam większą kontrolę nad wydatkami. Wypłacam sobie pewną kwotę i staram się zmieścić w tym budżecie. Dzięki temu bardziej planuje co naprawdę kupić i nie wydaje pieniędzy na zbędne rzeczy. Jeżeli po paru dniach mam już niewielką kwotę to analizuje paragony. Sprawdzam czy faktycznie wydałam pieniądze na to co potrzebne. Oczywiście nie obracam każdej złotówki wokół i myślę czy kupić sobie coś na co mam ochotę , ale robię to bardziej z głową. Tak samo jak planuje obiady na cały tydzień. Robię listę zakupów bo wiem co naprawdę ugotuję i czego potrzebuje 

ja np chemię kupuję tylko na promocjach, i faktycznie jak płaci się gotówką to ma się większą kontrolę nad wydatkami