Jakie patenty na oszczędzanie

Hej dziewczyny/ 

Czy macie sprawdzone patenty na oszczędzanie? 

Jak udaje się Wam oszczedzać w tych trudncyh czasach? 

Ja z natury jestem oszczędna. Ale staram się kupować rzeczy, których akurat potrzebujemy. Często szukając czy czekając na okazje cenowa lub promocje gdy możemy coś kupić w późniejszym czasie. Dużo kupujemy przez internet bo nawet nie lubimy zakupów stacjonarnie chyba że chodzi o spozywke. Dzięki temu porównujemy ceny. 

Kupować tylko to co jest niezbędne . Ja jestem z tych nieoszczedzajacych 😂😂Zrobić porządki stare rzeczy posprzedawać . 

A to w ogóle da się coś oszczędzić? Ja mam wrażenie że jak mi zostanie kilka złotych na koniec miesiąca to zawsze nieoczekiwany wydatek dojdzie i jest na styk haha 

Dużo zakupów robimy przez Internet -mozna porównać ceny a czasem naprawdę różnica między różnymi sklepami jest spora. Ja dodatkowo korzystam z LetyShops. Zawsze coś tam wraca. Przy dużej ilości zakupów można coś tam nazbierać- tak naprawdę wydając :)

Przy codziennych zakupach też zwracam uwagę na ceny. Czasem płaci się za "marke" a produkt smakuje tak samo jak tańszy zamiennik.  

Przeglądamy gazetki promocyjne bo czasem w biedrze czy Lidlu można trafić na fajne okazje. Szczególnie na tych promocjach 1+1 itp ( ale też trzeba uważać żeby sie nie naciac).

Są miesiące że uda się coś oszczędzić a są takie że przez nieplanowane wydatki się nie udaje. Takie życie. 

U Nas cena wody/ścieków znów poszła w górę aż boję się rachunku na który czekamy.

Prąd znowu ma podrożeć. Także coraz ciężej będzie możliwość cokolwiek odłożyć. 

Słyszałam o tym LetyShops ale na jakieś zasadzie to działa ? Tak poprostu zwracają pieniądze za nic w zamian ?

Zwracają takie groszowe sprawy

Ja też robie zakupy przez internet . Na allegro mam smarta i naprawdę wtedy spoko to wychodzi . Może i czasmai można się złapać na tym że trzeba coś dobrać żeby była ta darmowa dostawa .. ale ja zawsze kupuję większe ilości np ostatnio zamówiłam dwie pąki pampersów lupilu za 94 zł . Z moich obliczeń w sklepie zapłaciła bym 98 więc tu akurat nie było duzej różnicy ale przynajmniej zaoszczędziłam na czasie i na paliwie�

Oo tym autooszczedzaniu nie słyszałam. Muszę zerknąć czy moj bank ma taką opcję. 

Co do Lety - czasem groszowe sprawy a czasem spory zwrot. Zależy co i gdzie się zamawia. Ostatnio np na sinsay był zwrot 15%. Przy większych zakupach już tam jakąś suma się robi.  Ale to oszczędzanie dla cierpliwych bo na potwierdzenie zwrotów trzeba czekać.  Ale sklepów jest naprawdę dużo. W tym dziecięce-  np. smyk, 5. 10. 15, sinsay

Ja z aplikacji  nie korzystam. 

Moje patent na oszczędzanie  to promocje  mp. Na pieluchach 1+1 czy chusteczkach nawijających czy kusach słoiczka itd.

Zakupy  raczej przemyślane  chyba, że dla dziecka tam to nie mam ograniczeń i czasami  za dużo  kupuję.

Korzystanie z promocji jak i ograniczenie chodzenia do sklepu do minimum (ja często kupuje więcej niż powinnam zachęcana przez promocje ) ;) robienie listy zakupów i trzymanie się jej ;)

O tak ja przehladam przed zakupami gazetki !

Ja też przeglądam gazetki. I zerkam na sklepy online na promocję. Np na dziecięce ciuszki.

Gazetki wcześniej wspomniane, internet i Vinted jeżeli czujemy,że rzeczy materialne mogą być z drugiej ręki, to poszukujemy tańszych odpowiedników na nasze potrzeby 

To ja z gazetkami jakoś tak nie mam że przeglądam ale coraz częściej ogólnie patrzę żeby coś najtaniej kupić i porównuje ceny a teraz od kwietnia ma iść znowu w górę �

Kupuję produkty na promocjach 2+1 2+2. przegladam gazetki przed pójsciem na zakupy. dużo produktów zamawiam przez internet. a dziecko ma klasyczną skarbonkę do której trafiają wszystkie pieniądze, które dostaje od dziadków itp. :)

Bardzo dużo kupuję na promocjach. Ogólnie jestem w tym dobra:). Promocje, wyprzedaże, lumpeksy, programy lojalnościowe ze zbieraniem punktów, śledzenie gazetek itp.. Chociaż też potrafię wydać sporo, np na wyjazd weekendowy, albo wymarzoną torebkę..

Jedno wchodzi w drugie;)..

Ja np chemię czy takie rzeczy które mają dużą datę ważności też kupuję na promocji... wtedy robię większy zapas, bo wiem, że to i tak się przyda. Czasami korzystam z cahsbacku , czyli kupuję towar i czekam na zwrot kasy... 

Super poczytać o waszych patentach

Ja też np na allegro zwracam uwagę na monety- jak coś mam kupić w tej samej cenie to wybieram tego sprzedawcę gdzie te monety dostane. W środy za wybór dostawy do one box też są monety :) jak się uzbiera to potem zawsze jakąś zniżka na jedne zakupy.

Ogólnie często robię zakupy w Spar bo mam rzut beretem. Tam też na karcie się zbiera punkty. Zakupy i tak zrobić trzeba a potem można z punktów voucher (czy jak to się nazywa) wydrukować i wykorzystać na kolejne zakupy. 

Ja często zamawiam coś z allegro ale na monety nigdy nie zwracałam uwagi.. w sumie nie wiedziałam ile jest z nich korzyści he