U mnie tak to wygląda
No to masz porządek przynajmniej
ja miałam kojec przy starszej ale siedzieć nie chciała w nim, młodszej rozłożyłam ale też nie chciała w nim byc 🫨🫨
@MamaSloneczka u nas jest dokładnie taki sam kącik ![]()
![]()
![]()
Młoda ma swój pokój, tam półka z książkami, regał z zabawkami, robimy rotację itd ale to i tak bez sensu bo wszystko ląduje w salonie
mata jest do przetaczania się. Nawet kupiliśmy jej fotelik ostatnio do siedzenia, lubi go bardzo ale i tak dalej ściąga nam poduszki z kanapy i siada na nich ![]()
Najlepsza zabawka na której można się huśtać wspinac kłaść itd są rodzice szczególnie tata:smiling_face:![]()
Aaaaa to na górze też mają pokój do zabaw ale mnie sie wychodzić tam ie chce ciągle bo tam jest strasznie gorąco a w lecie to juz wgl suna tam jest ![]()
Ja mam mieszkanie więc nie ma daleko do pokoju
a i tak duży pokój robi za bawialnie
@Alka_01 my mamy matę yoka i bardzo polecamy. Według mnie ciężko zrobic piękny estetyczny i poukladany pokoik dla maluszków bo czas z dziećmi to później weryfikuje. My przestrzeń do zabawy mamy w salonie bo tam najwięcej czasu spedzamy.
Co do gryzaków to był taki wątek ostatnio i tam było dużo polecajek.
Wiesz co, mój nie jest tam zamykany i zmuszany do siedzenia …. Dlatego lubi tam sam wchodzić sam i siedzieć i się bawić ![]()
Ja ogólnie nie robię kącika Montessori mamy namiocik tipi i jak dziecko chce sobie iść wyciszyć się to wchodzi sobie i się bawi ,
Szczerze uważam że tego montessori jest po prostu za dużo. I nie do końca mnie to przekonuje. Oczywiście są niektóre kwestie które jestem jak najbardziej za. Ale prawda jest taka że żyjemy w takim świecie a nie innym i to jest tworzenie poniekąd sztucznych warunków
Nie słyszałam jeszcze takiej nazwy. Ale ja jestem nowa w macierzyństwie wiec troche się dowiem na forum ![]()
@Wesola95 dzieki za info ![]()
Ja narazie przestrzeń zrobię w takim pokoju moim biurowym, nie za duży kącik będzie ale lepszy taki niż żaden a też raczej wolałabym oddzielić pokój z zabawą z sypialnią ![]()
Oo i jak Ci się sprawdza kojec bo wiedze ze coraz więcej osób go kupuje
Bardzo dobrze. Ale ja nie kupowałam go z myślą by małego tam zamykać i robić swoje. Chodź zdarza się że go tam na chwilę zamknę jak myje podłogę ale zazwyczaj się czymś bawi …
Młody się ze to jego miejsce zabaw i tam włazi i się bawi
i robi to często w ciągu dnia
Ja mam koniec bo inaczej nie mogłabym funkcjonować. Mając dwoje dzieci gdzie masz różnicę 5 lat i starsza ma tendencję do odkładania rzeczy które nie powinny być w zasięgu ręki młodszej. Więc jest to bezpieczna przestrzeń dla małej
o ja tez się zastanawiam nad tym kojcem
gdzie kupowałaś?
Też zależy jaki masz metraż i na ile sobie możesz pozwolić fajny jest lionelo ale on jest jakiś duży
ja będę miała sporo miejsca, bo córka będzie miała pokój cos koło 17m2 i chcemy go fajnie zagospodarować
Ja kupowałam na allegro. Dla mnie istotny byk jego rozmiar bo nie każdy by się zmieścił do salonu
Ja miałam to samo wiedziałam że ja muszę mieć 150 na 150 A zazwyczaj pojawiają mi się 150 x 200 a dokładnie miałam wnękę 150 na 190 żeby zmieścić kojec