Kalendarz ciąży: drugi trymestr

dla mnie tez to najlepszy okres ciązy

ja płec znam od pierwszych badan prenatalnych czyli od 12 tyg.teraz czekają mnie drugie :slight_smile:

Ja w 19 tygodniu poznałam płec , była taka jak myślałam czyli córeczka :slight_smile:

2trymestr był chyba najlepszy i taki spokojny

Drugi trymest dla mnie był okresem kiedy mogłam sobie pozwolić na dużo przyjemności. Brzuch nie był tak ciężki jak w 3 trymestrze a i dolegliwości ciążowe 1 trymestru przestały już dawac o sobie znać.

Ja też wspominać drugi trymestr jak coś rewelacyjnego. Spokój , że ciąża się rozwija prawidłowo. Brak dolegliwości i mogłam nadrobić spotkania towarzyskie.

u mnie to była taka stabilność;)

Najspokojniejszy okres ciąży

Ja dopiero teraz pod koniec trzeciego trymestru odczuwam ze względu na temperatury bóle nóg i obrzęki.

W tym trymestrze świetną sprawą jest USG 3D każdemu polecam

Ja miałam robione w tym trymestrze właśnie USG 3D i dostałam oczywicie zdjecia i dowiedziałam sie płec

Ja w każdym tygodniu sprawdzałam na internecie jak rosnie maluszek, czy już słyszy, jakie zdobywa nowe umiejętności, jaki może być już duży. Fajna sprawa.

Ja też jak mi sie zaczyna nowy tydzień to sobie czytam w internecie co w danym tygodniu sie dzieje z moimi maluszkami.

drugi trymest byl spokojnejszy i miałam więcej wigoru :wink:

Dla mnie chyba drugi zleciał najszybciej ze wszystkich.

Myslałam, ze w II trymestrze poznam płec naszego dziecka. jak się okazało córka nie chciała sie pokazać już do porodu i miałam niespodziankę. Do konca nie wiedziałam co sie urodzi :slight_smile:

jestem w trakcie II trymestru i tez leci szybciutko

Jak dla wielu 2byl lepszy, tylko w tedy mi się ciąglo, i dowiedziałam się że będziemy mieli synka:-D

Dla mnie drugi trymestr był najmilszy ze wszystkich trzech, błogi stan :slight_smile:

a ja szczerze to chyba żadnego z trymestrów miło nie wspominam, przez teściową a przynajmniej na nią zwlam wszystko co najgorsze heheh :stuck_out_tongue: wiedzma jedna