Kalendarz porodu – jak obliczyć termin porodu?

Fajne, ja wpisywałam w internet date zapłodnienia i data porodu wyskakiwała :slight_smile:

Mój termin porodu nie pokrywał się z terminem wyznaczonym przez lekarza- różnica była ok 2 tygodni.

Mój termin porodu cały czas się pokrywał z wszelkimi wyliczeniami

fajnie ze jest taki plan

mój jest inny niż kalendarzyki

jak dobrze że są kalendarze online :smiley:

mi zawsze obliczał albo lekarz , albo położna

Mi lekarz obliczal :slight_smile:

Nigdy się tym specjalnie nie interesowałam:-) w obu ciążach to po prostu wchodziłam na jakąś stronę w internecie i wpisywałam dale zapłodnienia, albo datę ostatniej miesiączki :slight_smile: ale dobrze wiedziec jak to policzyć :slight_smile:

Zeby Strzelić konkretnie w dany dzień to wydaje mi sie że rzadko się zdarza

trudno jest wyliczyc dokładny termin porodu, większość ginekologów liczy od ostatniego krwawienia ja tez tak miałam

Mi na podstawie usg co do dnia lekarka przewidziała

ja rodzilam tydzien przed wiec nie wiem czy da sie to obliczyc w 100%

na pewno ciezko obliczyc bo liczy sie przewaznie na podst ostatniej miesiaczki, a nie daty poczecia, a cykl roznie trwa i czasem zaplodnienie jest w 12-14-16 dniu cyklu

U mnie wg usg i ostatniej miesiączki jest praktycznie ta sama data

na nic się nie przydały te obliczenia obydwoje urodzili się przed czasem przez cc

Przy porodzie cc żadne obliczenia nie mają sensu

Przy cc tez sie przecież sugerują data porodu zeby wyznaczyć cc na kilka dni przed, tak by nie za dużo przed a jednak przed akcja porodowa. A poza tym są tez szpitale które cc nie robia zaplanowane a kobieta czeka na skurcze i wtedy przyjezdza na cc

u mnie lekarz mal sie pomylil,bo synek urodzil sie 2 dni przed wyznaczonym terminem :stuck_out_tongue:

U mnie z pierwszym synkiem wyliczyli również tak samo z USG jak z miesiączki,synek urodzony też przez cc, ale nie planowałam cc, dzień przed terminem