A pod prysznicem któraś z was kąpała takiego maluszka w takiej wspólnej kąpieli ?
My nie praktykowaliśmy - trochę się boimy, bo u nas w tej kabinie trochę nie wygodnie, zbyt ciasno, a u mojej mamy nie ma kabiny, za to strasznie niestabilna jest temperatura wody, raz leci wrzątek raz lodowata, stary dom i instalacja i coś się knoci. Chociaż ja jak byłam mała to tata normalnie brał mnie na ręce i kąpał ![]()
@Redax33 ja mama składaną i ani razu jej w domu nie złożyłam
tylko stoi rozstawiona razem ze stelażem w łazience. Ale ja mam sporą łazienkę więc nie wadzi tak mocno. Koleżanka ma tą z Ikea i Bardzo poleca również ![]()
Ja mogę wrócić do szczerej opinii tej swojej wanienki z Primabobo.
Z plusów to stelaż, dla męża mógłby być wyższy ale on sobie nie wyobraża kąpania dziecka bez stelaża, duży plus za wbudowany termometr i możliwość złożenia.
Sprawdziło się to u nas na wyjazdach, zamiast wypożyczać wanienkę lub myć w misce i przenośnym termometrem to rozkładamy i gotowe. Wbrew pozorom nie zajmuje to dużo miejsca. Oczywiście stelaża nie bierzemy ![]()
Z minusów - oderwał nam się korek od zatrzyczki od odpływu. Trochę słabo, bo zatyczka jest na stałe przytwierdzona, a teraz jak ten koreczek nam się oderwał można łatwo go zgubić. Będę próbowała to reklamować ale nie wiem czy coś wskóram.
U nas był taki moment, że mały wyciągał się jak struna i ledwo się już mieścił, ale teraz już powoli siada i jeszcze chwile będzie korzystać z tej wanienki ![]()
Mąż kąpie synka jakoś od 2 miesiaca pod prysznicem
wanienka stoi nieużywana dla nas prysznic to szybszy i łatwiejszy sposób
Czyli po prostu wchodzisz pod prysznic razem z maluszkiem tak ?
Widziałam na filmikach jak to wygląda
taki rozczulający widok
Apropos wanienki to my już się musimy pożegnać i chyba wezmę ją do prania po wypraniu xd
Często tak kapie moje 2 włochate maluszki czyli psy
przy takim noworodku czy maluszku do 6-7 miesiąca życia wygodniej jest w wanience bo dzieci lubią leżeć w wodzie, przy RD daje synka często do kezaczka i do wanny żeby go opłukać. Pod prysznicem też by było ok ale takim większym
Pod prysznicem też kąpię moją pierwszą psią córeczkę haha
tak myślałam ze wygodniej w wanience , mam taka profilowaną i się boję że będzie dla niego na początek za duża ![]()
![]()
Tak
u nas akurat to rola taty, bierze go na ręce i sie myją, opanowane ma już do perfekcji ![]()
@karolina27034 mega widok dla mnie jest jak chłopaki biora prysznic, synek się przytula jak wchodzą w strumień wody ![]()
A jaka radość jest i oczekiwanie aż tata wodę puści bo zawsze chwilę nagrzewa i wtedy otwiera kabinę żeby synka wziąć
Omatkooooo Też tak chcę ![]()
![]()
![]()
My też z niej korzystamy
uważam tylko że stelaż jest dość szeroki i niski więc z niego zrobiłam “baby gym” a wanienkę stawiamy na pralce, bo stelaż nam się nie mieści w łazience tak żeby korzystać ![]()
O kurczę muszę mojemu mężowi to powiedzieć . Może też by tak spróbował . Ja to na pewno bym się nie odważyła jak w wanience nawet jeszcze nie wykąpałam tylko też mąż .
W wanience spróbuj to zobaczysz że nic strasznego
ja początkowo chciałam żeby głównie mąż kąpał ale jakoś tak wyszło że on wszystko przygotowuje wokół kąpieli a ja jednak małą myję i bardzo to polubiłam ![]()
My na początku razem kąpaliśmy, mąż trzymał synka w wanience a ja go myłam. Później dokupiliśmy leżaczek do wanienki więc jedna osoba mogła go kąpać ale i tak kąpaliśmy razem. Teraz często sama kąpie bo przy RD czasami w środku dnia muszę umyć synka jak mąż pracuje
Najgorzej to chyba na samym początku takie maleństwo kąpać samemu , później już człowiek dojdzie do wprawy
mam nadzieję ![]()
Na początku to się bałam nawet trzymać takie maleństwo i bałam się jak ktoś chciał wziąć synka i żeby go potrzymać. A teraz już luz ![]()
Przez pierwszy miesiąc nie oddam nikomu dziecka na ręce poza mężem ![]()
![]()
My nadal kąpiemy razem
zaraz po urodzeniu bo synek wiadomo, malutki itd, a teraz też obydwoje bo ciężej w pojedynkę bo ruchliwy, kopie w tej wanience, wszystko zachlapane ![]()
Takie wspólne kąpanie ma swój klimat ![]()