Kąpiel dziecka - Polecane wanienki

Drogie mamy - czy możecie polecić konkretne modele wanienek do kąpieli dla maluszków? Oczywiście począwszy od noworodka :slight_smile: Z racji na oszczędność miejsca zależy mi na składanej wanience najlepiej również ze stelażem. W łazience mamy wannę, ale komfort pleców jest też ważny, więc wanienkę chcielibyśmy na czymś postawić :slight_smile: Dodatkowa kwestia, czy lepiej w takiej wanience mieć poduszkę czy fotelik?
Czytając, wiele mam polecało wanienki z PRIMABOBO, ale osobiście mam wątpliwości. Co u Was się sprawdziło? Nad czym się zastanawiacie?

Ja miałam zwykła wanienkę wystawiana do wanny. Nawet do tej pory a mały ma już ponad dwa latka myję go w tej wanience. Jeżeli chodzi o to co włożyć do wanny to ja miałam gąbkę ale najlepiej myło mi się na ręce

Ja używałam zwykłej wanienki na stelażu za parę złotych . Na okres noworodkowy miałam wkładana poduszkę do kąpieli dla wygody. Nie przepłacałabym za wanienkę bo to chyba nie ma sensu

Ja kupiłam zwykła duża wanienkę ze stelażem, my akurat mamy prysznic więc myśleliśmy przyszłościowo. Czytałam dużo opinii i oglądałam wiele wanienek i niestety ale te składane są na chwilę, małe i dziecko szybko z nich wyrasta. Z tych rzeczy dla noworodków to my mamy leżaczek, fajny bo nawet teraz jak mała jeszcze nie siedzi a ma 9 kg to można ją na nim położyć i kąpać, poduszki się rozwalają szybko, sąsiad kupił i mu poszła po tygodniu :sweat_smile:

1 polubienie

My mamy Stokke. Pierwsze kupiliśmy tą mniejszą wersję ze stelażem i było bardzo wygodnie kąpać. Ale syn szybko z niej wyrósł, i zaopatrzyliśmy się w rozmiar xl. Ja jestem nią zachwycona, bo po złożeniu zajmuje bardzo mało miejsca, jest lekka i łatwa w czyszczeniu. A tą mniejszą sprzedaliśmy bardzo szybko prawie w cenie zakupu. Był dołączony do niej leżaczek, ale z niego nie korzystaliśmy

ja najprostsza najtansza duża zwykłą
ale teraz dla drugiego mysle kupic mala skladana na allegro sa po okolo 60-80± zl

Ja mam Primabobo składaną. Fajna sprawa bo składamy stelaż, wanenkie i po wyschnięciu chowamy za zasłoną. Niefajna bo mój syn ma prawie 3 miesiące i juz sie ledwo mieści :sweat_smile: urodził się 58 cm i rośnie raczej wzdłuż niż wszerz więc jak kąpiemy to już ledwo się mieści jak wyprostuje nogi. Żałuję że nie kupiłam najzwyklejszej wanienki z Ikea, one są większe

2 polubienia

Dolaczam do polecajki.
Corce xl sluzyla do 4r.z bo mielismy prysznic. Teraz czekamy na maluszka i tez bedziemy jej uzywac. Szkoda ze do tej xl nie ma stelaza.

1 polubienie

Mamy składana ricokids z MediaExpert i mogę polecić . Stabilna po rozłożeniu i dość długa

1 polubienie

My się zdecydowaliśmy na leżaczek do wanny od Angel care - właśnie nam przyszedł dwa dni temu, wygląda świetnie i czytałam o nim dużo pozytywnych opini :wink:

U nas sprawdziła się wanienka składana ale nie jakaś wyszukana. Raczej jedna z tańszych.
do momentu kiedy córka nie zaczęła z niej samodzielnie wychodzić to była w użyciu - ok roku już myliśmy ją w dużej wannie

Ja to kupiłam najzwyklejszą jaką się da dla syna też taką mieliśmy i się sprawdziło

My też mamy sporą wannę często było tak że mały kąpał się w wanience aby szybciej napełnić więcej wody

Dokładnie teraz też tak robię :slightly_smiling_face:

1 polubienie

Dobre opinie ma rowniez skladana wanienka Stokke, malo miejsca zajmuje po zlozeniu. Ja mam wanne i obie corki od malenkiego kapalam na ,lezaczku " w wannie bez dodatkowych wanienek, ale to kwestia miejsca w domu.

ja wlasnie chcialam cos takiego kupic tyle ze za pol ceny z allegro

Też mam zwykłą wanienkę i uważam, że bardzo dobrze się sprawdza. Nic wymyślnego tylko zwykła wanienka.

1 polubienie

Tylko wanienka z Ikea :slight_smile:

Ta ze stokke jest spoko ze wzgledu na to ze mozna ja zlosyc na plasko. I jak ktos ma mala lazienke to idealnie sie nadaje bo zajmuje malo miejsca.

Zgodze się! To też fajna opcja podróżna - jeśli oczywiście wanienka będzie potrzebna

1 polubienie