Ja używam zwykłej wanienki ze smyka. Nie mam do środka żadnych wkładek, po prostu myjemy syna razem z mężem- on go trzema, a ja myję.
Ja się bałam że te za pół ceny z allegro są prosto z temu bez europejskich certyfikatów
Ja dostałam wanienkę składaną nie wiem nawwt z jakiej firmy ale przy braku miejsca jest super teraz kiedy czuje się pewnien wkladam ją do wanny duzej i tam kąpie córeczkę a na początku stawialismy wanienke na stole
no rozumiem i kazdy ma jakies obawy
ale tansze nie zawsze jest gorsze
To prawda , miałam zwykłą z Netto i się sprawdziła
kupiłam na promce za 20 zł . Dwóch synów w niej kąpałam ![]()
My również mamy zwykłą wanienkę chociaż moja przyjaciółka polecała kupić sobie składaną bo wszędzie ją mogła zabrać i rzeczywiście mniej miejsca zajmowała
a co do wkładki do wanienki mi najlepiej myć noworodka na ręce. Gąbki bym nie polecała tam szybko rozwijają się grzyby w wilgoci więc jest nie chigieniczna i niebezpieczna dla noworodków.
Ja mam taką jak na zdjęciu. Dostałam od koleżanki i sprawdza nam się super. Mało miejsca zajmuje, fajnie się składa do podróży.
Czy ta guma co się składa po czasie się nie zużywa ?
Ja mam najzwyklejszą wanienke jeszcze pi starszym synku na takim składanym stelażu. A do kąpieli używam jak za dawnych czasów pielukszke. Jedna pod plecki, drugą bardziej złożoną pod główkę. Żadnych poduszkek i innych wynalazków. A syna jak juz miał kilka miesięcy kąapalam już bez niczego a od około 7 miesiecy w naszej wannie bo juz siedział.
Ja mam składana od 3 miesięcy i nic się nie dzieje. Na tej samej zasadzie mam też miskę na pranie z biedronki i używam jej już dobre 4 lata jak nie 5 ![]()
Ja myślałam nad składana ale nam odradzali i dlatego wzięłam najzwyklejszą i jestem zadowolona z niej. W sumie moja mała tak lubi kąpiele że wszystko w koło też pływa i się trzęsie i nie wiem jak by ta składana to przetrzymała ![]()
Hmmm nie zauważyłam tego problemu u nas. Córka ma 9 miesięcy i używamy tej wanienki od początku, a dostaliśmy ją po innym dziecku. Na gumie jest przebarwienie w jednym miejscu, ale to tyle
Uzywam zwykla wanienke , ktora akurat byla dostepna w sklepie stacionarnym , i zamiast jakis lezaczkow, poduszek czy innych bajerow układam pieluszki . Mloda szybko wyrosla z tej mniejszej wiec musialam kupoc druga wiekszą wiec Polecam odrazu zaopatrzyc sie w wiekszą . A w stelazach najwazniejsze zeby byl stabilny .
Moja polozna opowiadala mi o tych lezaczkach podwieszanych i mowila , ze kiedys w trakcie kapieli sie odpiąl , wiadomo nic sie nie stalo ale jednak dodatkowy stres dla dzieciaczka .
Nie składa się podczas użytkowania? W tych wanienkach właśnie tego się bałam, że podczas kąpieli oprę się lub poczuję za pewnie i mi się złoży
Ze względów logistycznych kąpaliśmy dziecko w wanience w pokoju i już oczami wyobraźni widziałam tę wodę na panelach ![]()
@Mimilili
zalezy od wanienki bo te jak na pranie to skladaja sie smae bo taka mam ale te z podnozkami po bokach jakby to już całkiem inaczej sie uzytkuje
Nie ma opcji żeby się złożyła jak się kąpię na stelażu. Ona wtedy jest tak wkładana że nie ma prawa się złożyć. Nie jestem w stanie Ci powiedzieć o co mi chodzi bo to wystarczy raz włożyć żeby zrozumieć ale możesz mi wierzyć że na pewno się nie złoży ![]()
Trochę żałuję, że nie zaryzykowałam. Mamy tradycyjną wanienkę i zajmuje bardzo dużo miejsca
Ja mam dwie wanienki po starszej córce, mała i trochę większa. Bo pamiętam jak od razu chciałam większą kupić to mama mówiła mała wystarczy, ale córka szybko z niej wyrosła🫣
Ja mam juz kilka lat skladana, tylko wiekszy rozmiar Stokke i to jeden z lepszych zakupow:)
Wytrzymala, nie jedna zabawe pod prysznicem i to 4latki, w lecie pelnila funkcje “malego basenika”, a od grudnia bedzie znowu wanienka dla noworodka.
@Mimilili nie wiem co dziecko musialoby robic zeby ta wanienka sie “zlozyla”. Sama woda tez dziala "rozporowo, plus ten plastik jest turbo gruby.
Oooo to rewelacja wiadomość, tez się zastanawiałam nad tą