U nas to samo było, z mniejszej moment syn wyrósł. Teraz by znowu pasowała dla siedzącego dziecka ![]()
@daga1271 @Hedwiga również dołączam się do Waszych polecajek
co prawda mamy tę mniejszą wersję i właśnie mam wrażenie,. że zaraz nam będzie za mała
ale ogólnie fajnie się sprawdza no i chyba najlepsze jest to że jak się ją złoży to w nawet mały kąt się wciśnie,.więc w małej łazience sprawdza się super ![]()
U nas totalny hardcore ;p nasz 7 miesieczniak kapal sie w waniece z nakladka taka do lezenia i wszystko bylo super, ale odkad raz wykapal sie ze starszym bratem to teraz kapiele tylki we 2 ![]()
zachwycony jak go chlapie jak starszak myje mu glowe i pokazuje wodne zabawki ![]()
@Mamusia22 Primabobo ale który konkretnie model? Chociaż w sumie one raczej podobnych rozmiarów.
@Mamii @Hedwiga @daga1271 patrzę na tą wanienkę StokkeXL i w sumie ma ona mniejsze wymiary do kąpieli niż ta z Primabobo
Wrzucam fotki dla porównania. Dodatkowo ma stelaż, fotelik i termometr.
Mój syn ma rok i 8 miesięcy i kapie się na siedząco to ma dużo w niej miejsca
To już musisz sobie wybrać tę, która bardziej odpowiada Twoim potrzebom
.u nas stelaż odpadał ze względu na brak miejsca na przechowywanie tego. Ale jeśli masz przestrzeń to pewnie to będzie też bardzo fajne rozwiązanie ![]()
@daga1271 dobrze mówi, że później dziecko kąpie się w pozycji siedzącej więc tego miejsca wystarczy
mój Maluszek co prawda jeszcze na leżąco, więc może teraz robi się na styk tej przestrzeni, ale za niedługo jak zacznie siadać, to znowu będzie wystarczająco ![]()
Tak jak @Mamii pisala juz musisz sama zadecydowac
ja mam od kilku lat w uzytkowaniu Stokke i nie moge na niego narzekac ![]()
Stelaż to na pewno bardzo fajne rozwiązanie dla pleców, ale my przez ten okres, kiedy dziecko faktycznie trzeba trzymać, nie siedzi stabilnie, to po prostu ściągaliśmy laptopa z biurka i wieczorem to było miejsce kąpieli ![]()
![]()
@Mamamiski hehe odważnie ![]()
ja bym sie bala myc poza łazienką bo by okolica pływała jakby wpadl w faze pluskania ![]()
Ja kąpałam, po kąpieli balsamowałam itp, a mąż po kąpieli wynosił wanienkę, ogarniał podłogę, jeśli była ochlapana. Uniknęliśmy też w ten sposób przenoszenia takiego dziecka po kąpieli przez korytarz, w którym są drzwi wejściowe i trochę przez nie jednak wieje ![]()
@Mamamiski ja nie zawsze mialam meza w domu wiec trzeba bylo nauczyc się jakos sposobów szukac w pojedynke i małą wanienke dawalam po prostu w wanne
mimo malej lazienki ogarnialam sobie wewnątrz baby hug lub ogarnialam dziecko w lazience ubieralam itd wiec nie było opcji ze po wyjściu roznica temperatur zle zadziała i zmarznie ![]()
ale czasem to bylo wyzwanie ogarnąć sie ze wszystkim
Fakt, wygoda jak jest wyżej na pewno jest i większy komfort ![]()
Hahaha
widzisz! Każde rozwiązanie jest dobre nawet jeśli nie wydaje się idealne, ale działa to znaczy że jest super
najważniejsze, że się u Was sprawdzała kąpiel na biurku,.a jak się szybko później powyciera to nic się nie poniszczy
![]()
U mnie mąż też nie zawsze był, bo pracował na zmiany. Jak miał drugie zmiany, to przynosiłam sobie wanienkę sama, a ogarniałam pokój jak dziecko już zasnęło i też się nic nie działo. Czasami zajęło to tyle czasu, że mąż Wrócił z pracy i mi jeszcze pomógł ogarniać ![]()
![]()
U nas nie zniszczyło się ani biurko, ani panele, w córka naprawdę bardzo mocno chlapała. Moj mąż ma problemy z biodrami, więc w ogóle odpada, żeby usiadł obok wanny na ziemi i pilnował córki, więc on do tej pory wynosi sobie wanienkę, jak mnie nie ma
ostatnio wyniósł do kuchni, bo nasz pokój jest od razu obok ( mieszkamy jeszcze u teściowej) i córka akurat już siedząca, interesującą się wszystkim. Wyciągnęła mu korek od wody. Zorientował się, że wody ubywa, ale myślał, że tak chlapie ![]()
![]()
więc trochę sprzątania miał, bo musiał stół rozłożyć, żeby dobrze powycierać itp ![]()
![]()
ale dał sobie radę ![]()
Miejsce mam na przechowywanie, więc z tym to nie problem, chociaż zapowiada się, że na początku będziemy kąpać w pokoju na biurku a nie w łazience, ale to długaaa historia
więc możliwe, że stelaż okaże się zbędny. Muszę jeszcze przemyśleć ![]()
Dokładnie, wybór przede mną
może mąż pomoże w decyzji, w końcu to on będzie to dźwigał, nie ja
bynajmniej tak się nastawiam
Jak już maluch będzie starszy, to mamy i wanne i prysznic z brodzikiem, więc może w późniejszym etapie większa wanienka nie będzie konieczna i zakup zakończy się na tej pierwszej wybranej.
Stelaż to mega wygoda, ale my teraz kładziemy wanienkę jak @Mamamiski na stoliku w salonie. Na razie syn wgl nie chlapie, a potem się najwyżej wymyśli coś innego
Ja akurat mam model Ola
My właśnie zamówiliśmy wanienkę że stelażem z bebejou. Wczesniej mieliśmy bez stelaża, no i ciężko…