Kąpiel dziecka - Polecane wanienki

U nas to samo było, z mniejszej moment syn wyrósł. Teraz by znowu pasowała dla siedzącego dziecka :smiley:

@daga1271 @Hedwiga również dołączam się do Waszych polecajek :star_struck: co prawda mamy tę mniejszą wersję i właśnie mam wrażenie,. że zaraz nam będzie za mała :sweat_smile: ale ogólnie fajnie się sprawdza no i chyba najlepsze jest to że jak się ją złoży to w nawet mały kąt się wciśnie,.więc w małej łazience sprawdza się super :star_struck:

1 polubienie

U nas totalny hardcore ;p nasz 7 miesieczniak kapal sie w waniece z nakladka taka do lezenia i wszystko bylo super, ale odkad raz wykapal sie ze starszym bratem to teraz kapiele tylki we 2 :face_with_peeking_eye::rofl: zachwycony jak go chlapie jak starszak myje mu glowe i pokazuje wodne zabawki :face_with_peeking_eye:

@Mamusia22 Primabobo ale który konkretnie model? Chociaż w sumie one raczej podobnych rozmiarów.

@Mamii @Hedwiga @daga1271 patrzę na tą wanienkę StokkeXL i w sumie ma ona mniejsze wymiary do kąpieli niż ta z Primabobo :confused: Wrzucam fotki dla porównania. Dodatkowo ma stelaż, fotelik i termometr.

Mój syn ma rok i 8 miesięcy i kapie się na siedząco to ma dużo w niej miejsca

To już musisz sobie wybrać tę, która bardziej odpowiada Twoim potrzebom :smiley: .u nas stelaż odpadał ze względu na brak miejsca na przechowywanie tego. Ale jeśli masz przestrzeń to pewnie to będzie też bardzo fajne rozwiązanie :smiley:

@daga1271 dobrze mówi, że później dziecko kąpie się w pozycji siedzącej więc tego miejsca wystarczy :blush: mój Maluszek co prawda jeszcze na leżąco, więc może teraz robi się na styk tej przestrzeni, ale za niedługo jak zacznie siadać, to znowu będzie wystarczająco :smiley:

1 polubienie

Tak jak @Mamii pisala juz musisz sama zadecydowac :slight_smile: ja mam od kilku lat w uzytkowaniu Stokke i nie moge na niego narzekac :blush:

2 polubienia

Stelaż to na pewno bardzo fajne rozwiązanie dla pleców, ale my przez ten okres, kiedy dziecko faktycznie trzeba trzymać, nie siedzi stabilnie, to po prostu ściągaliśmy laptopa z biurka i wieczorem to było miejsce kąpieli :sweat_smile::rofl:

@Mamamiski hehe odważnie :smile:
ja bym sie bala myc poza łazienką bo by okolica pływała jakby wpadl w faze pluskania :rofl:

Ja kąpałam, po kąpieli balsamowałam itp, a mąż po kąpieli wynosił wanienkę, ogarniał podłogę, jeśli była ochlapana. Uniknęliśmy też w ten sposób przenoszenia takiego dziecka po kąpieli przez korytarz, w którym są drzwi wejściowe i trochę przez nie jednak wieje :sweat_smile:

@Mamamiski ja nie zawsze mialam meza w domu wiec trzeba bylo nauczyc się jakos sposobów szukac w pojedynke i małą wanienke dawalam po prostu w wanne
mimo malej lazienki ogarnialam sobie wewnątrz baby hug lub ogarnialam dziecko w lazience ubieralam itd wiec nie było opcji ze po wyjściu roznica temperatur zle zadziała i zmarznie :slight_smile:
ale czasem to bylo wyzwanie ogarnąć sie ze wszystkim

Fakt, wygoda jak jest wyżej na pewno jest i większy komfort :smiley:
Hahaha :smiley: widzisz! Każde rozwiązanie jest dobre nawet jeśli nie wydaje się idealne, ale działa to znaczy że jest super :star_struck: :sweat_smile: najważniejsze, że się u Was sprawdzała kąpiel na biurku,.a jak się szybko później powyciera to nic się nie poniszczy :smiley: :star_struck:

1 polubienie

U mnie mąż też nie zawsze był, bo pracował na zmiany. Jak miał drugie zmiany, to przynosiłam sobie wanienkę sama, a ogarniałam pokój jak dziecko już zasnęło i też się nic nie działo. Czasami zajęło to tyle czasu, że mąż Wrócił z pracy i mi jeszcze pomógł ogarniać :rofl::rofl:

1 polubienie

U nas nie zniszczyło się ani biurko, ani panele, w córka naprawdę bardzo mocno chlapała. Moj mąż ma problemy z biodrami, więc w ogóle odpada, żeby usiadł obok wanny na ziemi i pilnował córki, więc on do tej pory wynosi sobie wanienkę, jak mnie nie ma :sweat_smile:ostatnio wyniósł do kuchni, bo nasz pokój jest od razu obok ( mieszkamy jeszcze u teściowej) i córka akurat już siedząca, interesującą się wszystkim. Wyciągnęła mu korek od wody. Zorientował się, że wody ubywa, ale myślał, że tak chlapie :rofl::rofl::rofl:więc trochę sprzątania miał, bo musiał stół rozłożyć, żeby dobrze powycierać itp :rofl::rofl::rofl: ale dał sobie radę :rofl:

3 polubienia

Miejsce mam na przechowywanie, więc z tym to nie problem, chociaż zapowiada się, że na początku będziemy kąpać w pokoju na biurku a nie w łazience, ale to długaaa historia :smiley: więc możliwe, że stelaż okaże się zbędny. Muszę jeszcze przemyśleć :slight_smile:

1 polubienie

Dokładnie, wybór przede mną :slight_smile: może mąż pomoże w decyzji, w końcu to on będzie to dźwigał, nie ja :smiley: bynajmniej tak się nastawiam :smiley: Jak już maluch będzie starszy, to mamy i wanne i prysznic z brodzikiem, więc może w późniejszym etapie większa wanienka nie będzie konieczna i zakup zakończy się na tej pierwszej wybranej.

1 polubienie

Stelaż to mega wygoda, ale my teraz kładziemy wanienkę jak @Mamamiski na stoliku w salonie. Na razie syn wgl nie chlapie, a potem się najwyżej wymyśli coś innego

1 polubienie

Ja akurat mam model Ola

1 polubienie

My właśnie zamówiliśmy wanienkę że stelażem z bebejou. Wczesniej mieliśmy bez stelaża, no i ciężko…

1 polubienie