Daj znać czy jesteście zadowoleni
sprawdzę sobie jak wypada rozmiarowo w porównaniu do tych które mam na oku ![]()
Prima bobo ze stelażem ![]()
Ja się zastanawiam nad taką
lub zwykła + stelaż
przy córce nie miałam ze stelażem ale miałam młodsze plecy ![]()
Też uważam, że stelaż to duża wygoda
nie wyobrażam sobie np. kąpać malucha w wanience postawionej na podłodze- kręgosłup by mi pęłknąl ![]()
Mam taką wanienkę i mój bobas ma obecnie 4,5 miesiąca i już ledwo się mieści i jak kopie nóżkami to wszędzie jest woda hahaha . Więc jak ktoś potrzebuje wanienki na dłużej to odradzam te modele , zdecydowanie te tradycyjne duże wanienki na stelażach będą lepsze pomimo tego że zajmują dużo miejsca
O dzięki za info
tak, chciałabym na dłużej więc ta odpada w takim razie ![]()
My mamy wanienkę z Ikea i do tego kupiony stelaż z allegro. Wanienka super się sprawdza bo jest szeroka więc wygodnie się trzyma bobasa. Tydzień temu dokupiliśmy jeszcze leżaczek do wanienki z angelcare, ale jednak jestem fanką kąpania bez żadnych wkładek itp bo wygodniej i dokładniej jest umyć bobasa bez niczego. Kupiliśmy leżaczek bo synek lubi kąpiele, a nam kilka razy zdarzyło się za mocno zanurzyć uszy w wannie. Na pewno się przyda taki leżaczek jak tylko jedna osoba kąpię dziecko.
Z wanienki jestem mega zadowolona i ten stelaż się super sprawdza
Nic się nie stanie jeśli zanurzy się dziecku uszy podczas kąpieli ![]()
Tak też czytałam, no ale mimo wszystko mam jakieś opory żeby ciągle dziecku uszy moczyć
ale chyba się przełamie, bo i tak niedługo planujemy zapisać się na zajęcia na basenie to tak będzie dużo moczenia uszu ![]()
No pewnie
Też na początku się stresowałam, że się dziecku woda do uszu naleje, ale jakoś z czasem ta obawa minęła ![]()
Ja zaraz poród a jeszcze tej wanienki nie wybrałam
Wstawisz link do stelaża?
Chciałabym składaną żeby ograniczyć miejsca w łazience, a z drugiej strony i tak mamy wannę, więc mogę tą wanienke trzymać w wannie.
Myślałam też o tym, że jak maluch wyrośnie z tej składanej wanienki to będę go kąpać w naszej wannie z wykorzystaniem wkładki.
Teraz wiem że bym wybrała wanienkę ze stojakiem jednak , przy schylaniu itp kręgosłup się bardzo nadwyrężał
Oj tak, kręgosłup naprawdę kiedyś podziękuję za te stelaże. Ja nie mogłam pozwolić sobie na stelaż, głowie przez brak miejsca, ale przynosiłam sobie wanienkę do pokoju i stawiałam na biurku. Nie wyobrażam sobie kąpać córki wtedy na zmiemi, to byłaby dla mnie katorga
mimo wszystko samą wanienkę z wodą trzeba dzwignąć…
I też tak niebezpiecznie wstawać z maleństwem z podłogi my kąpiemy na stole w salonie, ale to też mąż się odzwiga ![]()
To prawda, poza tym maluch jest bardzo śliski po kąpieli, więc naprawdę niebezpiecznie z nim wstawać z podłogi.
Niby tak, ale zawsze jest to jakies ułatwienie
Niby tak, ale jak kąpiesz malucha w łazience i masz wanienke na stelażu to zawsze można nalać wody słuchawką do stojącej już wanienki ![]()
Sfinalizowałam zakup wanienki więc zobaczymy, już nie długo pierwsze testy. ![]()
@SylwiaMK dziękuję za poleceniem i link, finalnie zdecydował się na zakup mojej pierwotnej wersji, czyli wanienki od Primabobo, model Premium.
Porównywałam sobie wymiary i ta z Ikea ma je mniejsze, więc z tych wszystkich polecanych to ta z Primabobo jest największa, a do tego jeszcze składana.
Jest w zestawie z leżakiem, termometrem, odpływem i stelażem oczywiście.
Dam znać jak się będzie sprawdzać i czy faktycznie jest taka spora
mam nadzieję że nie okłamują na wymiarach ![]()
ja mam wanienkie primabobo z termometrem i stelażem, bateria długo trzyma nic nie przecieka nic się nie dzieje jest super i bardzo wygodna ![]()