Kąpiel dziecka - Polecane wanienki

Daj znać czy jesteście zadowoleni :slight_smile: sprawdzę sobie jak wypada rozmiarowo w porównaniu do tych które mam na oku :slight_smile:

Prima bobo ze stelażem :grinning:

Ja się zastanawiam nad taką :slight_smile: lub zwykła + stelaż :smiling_face: przy córce nie miałam ze stelażem ale miałam młodsze plecy :rofl:

Też uważam, że stelaż to duża wygoda :blush: nie wyobrażam sobie np. kąpać malucha w wanience postawionej na podłodze- kręgosłup by mi pęłknąl :rofl:

2 polubienia

Mam taką wanienkę i mój bobas ma obecnie 4,5 miesiąca i już ledwo się mieści i jak kopie nóżkami to wszędzie jest woda hahaha . Więc jak ktoś potrzebuje wanienki na dłużej to odradzam te modele , zdecydowanie te tradycyjne duże wanienki na stelażach będą lepsze pomimo tego że zajmują dużo miejsca

1 polubienie

O dzięki za info :heart: tak, chciałabym na dłużej więc ta odpada w takim razie :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

My mamy wanienkę z Ikea i do tego kupiony stelaż z allegro. Wanienka super się sprawdza bo jest szeroka więc wygodnie się trzyma bobasa. Tydzień temu dokupiliśmy jeszcze leżaczek do wanienki z angelcare, ale jednak jestem fanką kąpania bez żadnych wkładek itp bo wygodniej i dokładniej jest umyć bobasa bez niczego. Kupiliśmy leżaczek bo synek lubi kąpiele, a nam kilka razy zdarzyło się za mocno zanurzyć uszy w wannie. Na pewno się przyda taki leżaczek jak tylko jedna osoba kąpię dziecko.
Z wanienki jestem mega zadowolona i ten stelaż się super sprawdza

2 polubienia

Nic się nie stanie jeśli zanurzy się dziecku uszy podczas kąpieli :blush:

1 polubienie

Tak też czytałam, no ale mimo wszystko mam jakieś opory żeby ciągle dziecku uszy moczyć :see_no_evil: ale chyba się przełamie, bo i tak niedługo planujemy zapisać się na zajęcia na basenie to tak będzie dużo moczenia uszu :smiley:

No pewnie :blush: Też na początku się stresowałam, że się dziecku woda do uszu naleje, ale jakoś z czasem ta obawa minęła :blush:

1 polubienie

Ja zaraz poród a jeszcze tej wanienki nie wybrałam :roll_eyes: Wstawisz link do stelaża?
Chciałabym składaną żeby ograniczyć miejsca w łazience, a z drugiej strony i tak mamy wannę, więc mogę tą wanienke trzymać w wannie.
Myślałam też o tym, że jak maluch wyrośnie z tej składanej wanienki to będę go kąpać w naszej wannie z wykorzystaniem wkładki.

Teraz wiem że bym wybrała wanienkę ze stojakiem jednak , przy schylaniu itp kręgosłup się bardzo nadwyrężał

https://allegro.pl/oferta/stojak-podstawka-stelaz-do-wanienki-ikea-lattsam-17075617892

1 polubienie

Oj tak, kręgosłup naprawdę kiedyś podziękuję za te stelaże. Ja nie mogłam pozwolić sobie na stelaż, głowie przez brak miejsca, ale przynosiłam sobie wanienkę do pokoju i stawiałam na biurku. Nie wyobrażam sobie kąpać córki wtedy na zmiemi, to byłaby dla mnie katorga

mimo wszystko samą wanienkę z wodą trzeba dzwignąć…

I też tak niebezpiecznie wstawać z maleństwem z podłogi my kąpiemy na stole w salonie, ale to też mąż się odzwiga :smiley:

To prawda, poza tym maluch jest bardzo śliski po kąpieli, więc naprawdę niebezpiecznie z nim wstawać z podłogi.

Niby tak, ale zawsze jest to jakies ułatwienie

Niby tak, ale jak kąpiesz malucha w łazience i masz wanienke na stelażu to zawsze można nalać wody słuchawką do stojącej już wanienki :wink:
Sfinalizowałam zakup wanienki więc zobaczymy, już nie długo pierwsze testy. :smiley:
@SylwiaMK dziękuję za poleceniem i link, finalnie zdecydował się na zakup mojej pierwotnej wersji, czyli wanienki od Primabobo, model Premium.
Porównywałam sobie wymiary i ta z Ikea ma je mniejsze, więc z tych wszystkich polecanych to ta z Primabobo jest największa, a do tego jeszcze składana.
Jest w zestawie z leżakiem, termometrem, odpływem i stelażem oczywiście.
Dam znać jak się będzie sprawdzać i czy faktycznie jest taka spora :slightly_smiling_face: mam nadzieję że nie okłamują na wymiarach :laughing:

1 polubienie

ja mam wanienkie primabobo z termometrem i stelażem, bateria długo trzyma nic nie przecieka nic się nie dzieje jest super i bardzo wygodna :grinning: