Kąpiele w ciąży

Dziewczyny dobra to ja jestem ta co teraz zaskoczyłyście, że używanie płynu do higieny intymnej do twarzy. Widzicie dużą różnicę podczas takiej zamiany żelu zwykłego na ten ?

Jak nie miałam niczego delikatnego do twarzy to też myłam płynem do higieny intymnej. Ale jednak wolę inne preparaty :) 

No u mnie np. Nie wysusza tak skóry twarzy jak inne preparaty więc się sprawdza 

Mazia ponoć płyn do higieny intymnej działa dobrze na pH skóry też twarzy właśnie 😊😊 ja też myje twarz płynem.  OOd paru lat juz

Z tym żelem do higieny intymnej na twarz pierwsze słyszę .. musze wypróbować serio nawet przez myśl mi to nie przeszło ja zazwyczaj używałam z aloesu 

Kurcze dziewczyny ,aż dziś spróbuję choć mam fajny z Soraya roślinny ,który mi nie wysusza buzi jak te zwykłe,ale aż dziś na wieczór sprawdzę 

Z aloesem też super 😊😊

Wszystkie zaczną używac do twarzy to w drogeriach zabraknie haha ☺ no powiem ze aloes się u mnie sprawdza ☺

Haha dokladnie.  MMamuśki Rossmann wykupią 💪❤

Aloes super na właśnie sucha czy podrazniona skórę.  WW lecie mrozilam takie serum z aloesu w pojemnikach od lodu i potem miałam fajne okłady jak mnie spieklo. 

Ja staram się kupować bez takich dodatków jak np. Aloes, chociaż jest naturalny. 

Aloes to mam taką roślinkę urywam liścia i smaruje sobie buzię i potem jest bardzo fajna w dotyku 

Anulka ja miałam aloes ale nie lubi mojego mieszkania i zaczął chorować.  MMusiałam mamie oddać.  MMam kiepskie naświetlanie od wschodu więc tego słońca za dużo nie miał zwłaszcza w zimie.

Lauraq ciekawy pomysł na spieczenie skóry ale tylko twarzy czy wszędzie stosowalas ☺?

No i go też się za dużo nie podlewa 

ja nie ryzykuję, mam skłonności do infekcji. Miałam ochotę na basen, ale sie powstrzymywałam. zrezygnowałam nawet z kąpieli w domu w wannie. Jak potwierdzałam Ciąże lekarz mówił by odpuścić... Tylko prysznic... I tak do tej pory tylko prysznice...

Nie słyszałam by w ciąży tylko prysznic się zalecało

Ja tylko słyszałam ze nie sa zalecane gorące kąpiele ale żeby ogólnie kąpiele to raczej to przecież niczemu nie szkodzi 

Ja normalnie kąpalam się:)) wolałam sobie poleżeć niż stać pod prysznicem. Chociaż pod koniec ciąży kąpiele były krótsze:))

Nati ja aloes stosowałam na twarz ale ogólnie myślę że ciało też bez problemu można smarować. 

Ja też słyszałam, że gorące kąpiele nie bardzo w ciązy, ale kąpiel jako tako może być 

Lauraq pewnie tak choć ja się balsamuje na ciele