Podczas karmienia piersią tabletki uspokajające trzeba konsultować z lekarzem albo zwracać uwagę na skład jakie są dla kobiet karmiących przeznaczone
tylko nieestety lekarze POZ tez nie dokonca sa kompetetni w tym temacie
Trzeba dokładnie czytać skład leków. Karmiąc piersią też praktycznie mało co można brać tak jak w ciąży.
Karmiąc teraz można brać dużo ale zamienników znanych leków taka prawda to samo z jedzeniem dawniej mało co można było jeść teraz nie ma diety
medycyna się zmienia, są robione różne badania więc z czasem wszystko wygląda inaczej
Wsyztsko idzie do przodu kobieta w ciąży też chcą ułatwić życie i tym karmiącym też
Przy karmieniu piersią nie brałam żadnych leków ani tabletek, bałam się żeby nie zaszkodzić dziecku. Tabletek na uspokojenie nigdy nie brałam a w ciąży i przy karmieniu piersią nawet o tym nie pomyślałam. Może lepiej iść pobiegać do lasu lub koło domu chociaż 20-30 min niż faszerować się proszkami. Zawsze można skonsultować to z lekarzem i raczej samemu nie decydować o tabletkach uspokajających.
No najlepiej takie rzeczy skonsultować z lekarzem nie ma co ryzykować
Wszystko trzeba konsultować chyba że na danym produkcie pisze że można stosować w ciąży czy karmieniu bo to ma jednak wykonane badania pod tym względem
Trzeba czytać ulotkę
I konsultować branie jakichkolwiek leków z lekarzem.
ja zawsze czytam ulotkę
Ja tez czytam ale wole z lekarzem bardziej konsultować dla pewność
Ja bym sie bała brać cokolwiek bez konsultacji z lekarzem
Branie leków to poważna sprawa bardziej że często bierzemy już jakieś inne stałe leki i po prostu najzwyczajniej w świecie niektórych z niektórymi łączyć nie wolno bo mogą wywołać odwrotny efekt albo wręcz stosowane na dłuższą metę duże komplikacje także wszystko powinno odbywać się pod stałą kontrolą lekarza a w ciąży to już w szczególności
najlepiej skonsultować z lekarzem i spać spokojni
Jeśli chodzi o leki, ja zawsze wolę wszystko skonsultować z lekarzem albo chociaż z położną. Mam numer do położnej, jak mnie coś niepokoi, to piszę SMS albo dzwonię i pytam. W przypadku leków uspokajających to jednak poradziłabym się lekarza.
I to jest prawidłowe podejście
No dokładnie, lepiej skonsultować z lekarzem, albo chociaż w aptece zapytać farmaceuty
Zwyczajna mama fsjnkw se maas taka położna u mnie tylko w połogu sie oferowała
taka położna to skarb