Paulin - nasza mała ma pół roku i uczymy się pić wodę z kubeczka i o dziwo nawet kilka łyków bierze - może warto spróbować?
Warto próbować. Wszystko metoda prób
Te butelki z Canpol i Lovi są super.
u mnie akurat młody nie chciał smoczka z lovi, ale z canpol już tak. Niby to samo , ale z lovi był inny przepływ i już to mu nie odpowiadało
Mój Głodomorek wszystkie przyjął. I lovi I canpol. Niedawno wymieniliśmy smoczki na 3m+ wolny przepływ. Trochę się denerwował bo nowe i "niewyrobione" ale już spokój. Pije z każdego który dam.
U mnie córka jako pierwszą miała z lovi i tak jej zostało bo ją zaakceptowała :) Z canpola również miałam i też jej podeszła :)
Druga córka wypróbowała wszystkie możliwe butelki lepsze typu lovi, canpol, avent ,ale niestety nie zaakceptowała żadnej z nich. Dopiero jedną jedyną z rossmanna ;D Najzwyklejszą. Mimo wszystko mało korzystała ,bo karmiłam piersią do ponad roku, a szybko nauczyła się pić z tych niekapków z gumową końcówką. Potem kubki i bidony.
Mnie się podoba że Canpol ma te wąskie butelki 250ml. Mam stary podgrzewacz i tylko ta wąska mi się w niego mieściła. Podgrzewalismy mleczko prawie pół roku
te z lovi i canpol choć ten sam przepływ na butelce to jednak mają szybkość jest inna i mój syn to wyczuwał, córka nie. Te z canpol babies jednak mają wolniejszy minimalnie przepływ niż lovi, a że mój wolał by leciało wolniej to lovi nie chciał
Mój Mały byle mieć smoczek w buzi. Jak już poznał szybszy przepływ niż z tych pierwszych mini to zadowolony. Nie musi się tak bardzo męczyć.
Ja u nas znów nie było różnicy i córka musiała mieć zmieniony smoczek zgodnie z rekomendacjami na smoczku. Ale faktycznie przy canpolowych trochę wolniej leciał ten pokarm, ale zarówno z lovi jak i canpol się sprawdzał:)
Wypróbowaliśmy wiele butelek i smoczków do nich, ale żadna synowi nie pasuje :( Jestem już bezsilna i powoli się poddaję, że uda nam się przerzucić syna na mleko modyfikowane :( powoli przygotowujemy się do odstawienia karmienia piersią, bo nie wiem czy w wysokiej ciąży będę mogła dalej karmić, więc chcemy mieć alternatywę w postaci mleka modyfikowanego. Dziewczyny, jakieś rady jak to wszystko ugryźć? Jak przekonać syna do mleka modyfikowanego i picia z butelki? Pił z butelki do mniej wieęcej 7msc, potem nagle przestał akceptować butelkę :/
Z butelki dajesz swoje czy odrazu próby z modyfikowanym? Pytam bo u nas w tym tkwił problem ze córce nie pasował smak mleka wiec robilam mieszane z mojego i mm i stopniowo zmieniałam proporcje aż dawałam tylko mm. Niestety czasem chociaż byśmy nie wiem jak chcieli to dziecko po prostu butelke odrzuci i koniec. Możesz jeszcze próbować z kubeczka . I z butelka próbować do skutku być konsekwentnym.
Jeżeli pił butelką a nagle nie chce to może jakiś skok rozwojowy czasami się tak objawiać że dziecko nie chce jeść. Spróbuj też z innym przepływem smoczka albo tak jak dziewczyny pisza mieszaj swoje z mm. Lub kup inne mm może smak Minnie pasuje albo temperatura. Mój pije tylko zimne ciepłego nie tknie
jak butelka była okej , a nagle stała się blee to coś się zadziało . Tu pytanie czy mleko miał to samo w tej butelce czy po prostu dostał mm choćby zmieszane i wyczuł smak, albo płyn do naczyń zmieniłaś i on to wyczuwa w butelce
Butelki żadnej nie chce. Dawałam mu ze swoim mlekiem to jako tako pił, aż później właśnie nagle z dnia na dzień odrzucił - skoku ani zębów w tym czasie nie miał. Nic nie zmieniałam jeśli chodzi o płyn do naczyń czy cokolwiek, ciągle to samo. Butelek kilka przerobiliśmy, mlek modyfikowanych też. Mieszałam swoje mleko z modyfikowanym stopniowo i za każdym razem pluł mlekiem, nieważne o jakiej porze dnia czy nocy. Żadne mleko mu w smaku nie odpowiada :( Teraz znowu próbujemy z Bebilonem.. jak zrobi 6 łyków to jest cud, ale potem się otrząsa i rzuca butelką. Próbujemy i będziemy próbować, ale jest ciężko.
A smoczki też różne wypróbowaliśmy i z wolniejszym i z szybszym wypływem - nic to nie zmieniło :(
U nas był ten sam problem denerwował się strasznie mimo że pił wcześniej. Najlepiej było na butelce nuka bo ona ma całkiem inny kształt. Spróbuj mleko SMILK Max ono ma smak jak śmietanka i jest słodkie może mu posmakuje najgorsze w tych mlekach jest to że najmniejsza puszka to 400g powinny być próbki ogólnodostępne i wiadomo by było czy dziecku podejdzie czy nie. My dostaliśmy próbki Capricare jak mu zrobiłam to pluł na kilometr widać było po pierwszym razie że mu nie podchodzi. My od początku na SMILK Max. Spróbuj jeszcze podać mu samą wodę butelką i zobacz czy efekt będzie ten sam bo mleko jest gęściejsze od wody będziesz wiedziała w tedy czy czasami z przepływem nie jest problem
Ja od urodzenia podaje od czasu do czasu butelkę żeby nie było wlansie takiego problemu. Jest na piersi ale w razie potrzeby butelkę akceptuje również
Karoliga podawaliśmy samą wodę butelką, ale również nie chce jej pić. Wodę pije tylko z otwartego kubka lub bidonu. Mleka nie chce z żadnego naczynia.. Każde mleko jest słodkie, bo każdego ja też próbowałam zanim dałam synowi. On chyba właśnie nie lubi tego, że to jest takie słodkie :( Wiem, że mleko kobiece też jest słodkie, ale jednak to inna słodycz niż mleka modyfikowanego. Smilk miałam od koleżanki na próbę i też mu nie podeszło.
Xyz, syn od początku miał podawane mleko w butelce, aby też właśnie nie było takich problemów, ale tak jak pisałam, z dnia na dzień odrzucił butelkę. Nie chce ani pić mojego mleka ani modyfikowanego :( Co najlepsze - mojego mleka też nie chce się napić ani z bidonu, ani z otwartego kubka.
Ciężki przypadek. Jedyne co to spróbuj jeszcze zmienić smoczek na całkiem inny kształt ale najpierw kombinuj z temperaturą mleka może ma za ciepłe albo za zimne