Karmienie piersią a wybór butelki dla dziecka

Liana tak to godne uwagi butelki. My na mm. Także u Nas każda butla się sprawdza.  Ale odkąd testuje Mammafeel jestem zachwycona ta butelka i smoczkiem. 

Podarowałam koleżance ta mniejsza butelkę no dla mnie za mała- i ostatnio pisała z podziękowaniami bo jej synek w końcu pije z butli! A wyprobowala ich wiele. I w końcu może wyjść na trochę dłużej.

Testujemy je właśnie i są naprawdę świetne :)

Też od jakiegoś czasu mam butelki Mammafeel i sprawdzają się świetnie.

Ja używam tych z canpola, lovi ze skoczkami dynamicznymi ale też mam jedną butelkę tą z lovi bo tak każdy zachwalał. Syn akceptuje wszystkie na równym poziomie :D

My karmimy jeszcze tylko piersią ale odciągam mleko i mega polecam mammafeel 

Xyz Mój też. Ale mamy tylko z lovi I canpola.

My na początku używaliśmy butelek poza lovi i canpol to z avent. Na szczęście syn wszystkie akceptuje byleby tylko dostać mleczko ;)

U nas właśnie był problem z butelkami. Jako pierwszą miałam tą z Avent i dziecko kompletnie sobie z nią nie radziło.

U nas był problem z każdą butelką a raczej chyba smoczkiem najlepiej było na Tommee tippee a teraz przeszliśmy na mammafeel i jest super 

A ja się poddałam syn pił z każdej butelki do 7ms i nagle przestal i Teraz tylko pierś. Dodatkowo urosły mi zęby którymi na początku karmienia zaczął mnie gryźć i do tego jeszcze szczypię i mam piersi kal ofiara przemocy domowej. Nie wiem ile kobieta jest wstanie znieść bóli dla dzieci....

Dwa lobuzy, mój syn też jest takim ewenementem.. Pił z butelki normalnie mm i moje odciągnięte, aż tu nagle z dnia na dzień całkowicie odrzucił butelkę. Odrzucił też mm i moje mleko jak chciałam mu dać z kubka czy bidonu. Karmię już 15 miesięcy i końca nie widać ;) Syn ugryzł mnie jak do tej pory może ze 3 razy, więcej nie próbował. 

Współczuję Ci dolegliwości bólowych, trzymaj się! Wspieram Cię duchem :) 

Dziękuję Ci bardzo ❤️

Moje dziecko też piło mm a teraz nagle mu nie smakuje tak samo jak odmrożone mleko. Zębów jeszcze nie ma, ale czasem jak nie trafi w brodawkę i przyssie się obok, to robi mi siniaczka albo odciska ślad dziąseł. Także biedne te nasze piersi.

My jakoś od początku używaliśmy butelek z canpol babies. Chyba po prostu z przypadku. Jeszcze jak byłam w ciąży to kupiłam butelkę (wiedziałam , że może będę karmiła mm) .  Na sklepowej półce zobaczyłam śliczną butelkę , przeczytałam opis. I bardzo mi odpowiadał , więc po prostu kupiłam butelkę i smoczek. 
Syn zaakceptował produkty firmy i z nami zostały.  Pierwszą grzechotkę dostał od swojej koci z campów babies.  Więc jakoś tak campów nam towarzyszył a my zostaliśmy im wierni. 

U nas z butelką było podobnie, była akceptacja różnych, a potem z dnia na dzień żadnej. Później przy rd była akceptacja niekapka z canpol, a potem znów odrzucenie z dnia na dzień na rzecz butelki ze słomką z odważnikiem. 

Co do podgryzania to u nas również zdarzyło się kilka razy, ale na szczęście się nie powtarza, a ząbków mamy już / dopiero 6  :p 

U dzieci preferencje szybko się zmieniają. 

Hihi Dwa  łobuzy powiem Ci że nawet mama dla dziecka ma swoje granice i wytrzymałościowe i te bólowe:)

A nakładki używałaś:)?

Hihi Dwa  łobuzy powiem Ci że nawet mama dla dziecka ma swoje granice i wytrzymałościowe i te bólowe:)

A nakładki używałaś:)?

Mój akceptuje wszystkie . I lobvi dynamiczne i te z canpola różne i tą mamafeel

To super