Karmienie piersią i bezpieczna antykoncepcja!

Antykoncepcja i karmienie piersią to nadal kontrowersyjny i zbyt rzadko poruszany temat wśród kobiet. Jest jednak bardzo ważny, gdyż każda z nas chce znaleźć dla siebie bezpieczne i wygodne zabezpieczenie przed następną ciążą.

ja biorę pigułki

Ja jestem przeciwna pigułkom, bo rozregulowują cykl… My się zabezpieczamy za pomocą prezerwatyw.

pigułka sprzyja zakrzepicy, tzreba o tym pamiętac

Tabletki dobrane przez endokrynologa nie powinny rozlegulować cyklu miesiączkowego, ani nie powinny także sprzyjać wzrostowi masy ciała

ja biorę tabletki jednoskładnikowe, i dla mnie przy karmieniu sa najlepsze

ja wole starą babciną metodę , czyli kalendarzyk :wink:

kazda antykoncepecja moze zawiesc

mi ciąża pewnie nie grozi bo o synka staraliśmy się 7 lat więc jakoś zaryzykuję a nawet będę się cieszyć jeśli by się udało

mamusiasebusia czasami jest tak że jak worek z dziećmi się rozwiąże to nagle może się okazać że w 3 ciąży jesteś;)

zabawne jest to, jak niektóre kobiety uważają że samo karmienie piersią jest antykoncepcją ze względu na laktacyjny brak miesiączki

ostro nie slyszalam o takich kobietach

mamusiasebusia to spodziewaj sie ze szybko zajdziesz w ciąży bo my tez długo sie staraliśmy a z drugim poszło od razu zaszłam w ciąże tak jak planowałam.

ja nie stosowałam antykoncepcji

ja tez nie stosowalam

nigdy nie używałam plastrów

brałam tabletki i miałam miesiaczki strasznie rozchwiane

miałam krótki epizod z tabletkami- nigdy do niego nie powróce

Ja na pewno nigdy już nei wrócę do tabletek ani plastrów. Żadnych dodatkowych hormonów ! Może i okres uregulowały ale potem dni płodne miałam już w 3 dniu cyklu… czyli jeszcze w trakcie miesiączki zachodziłam w ciążę… i strasznie spustoszyły mi organizm.Wolę stosunek przerywany i prezerwatywy a co bedzie to bedzie :slight_smile:

a ja ie stosuję tabletek choć lekarz mnie do nich namawia, będzie co będzie