Karmienie poza domem - jakie butelki na mleko wybrać? Czy termos na butelki jest dobrym rozwiązaniem?

Zastanawiasz się, jak odpowiednio przygotować do tego, aby nakarmić malucha poza domem? Poznaj niezbędne akcesoria i zasady karmienia dziecka poza domem. 

zawsze staram się brać małej coś do picia jak wyjeżdżamy a na szczęście bardzo ułatwiają życie w/w akcesoria, w każdym razie już nie raz musiałam córce przygotowywać mleko w różnych warunkach a to u kogoś czy w restauracji

bardzo przydatny jest pojemniczek na mleko.

ja zasze na spacer bralam przegotowana wode i osobno mleko jak byla mala gloda dosypala do wody mleka i po sprawie

mi jakos to specjalnie problemu nie sprawialo - wode bralam w termosik, mleko juz bylo wsypane do butelki i aby wymieszac

ja mieszanke wsypywałam do tych sterylnych pojemnikow na probki labolatoryjne ktore moznaa kupic w aptece 1 szt okolo 1 zl i po sprawie

Ja mleko wsypwałam w pojemnik do mleka z canpol, brałam pustą butelke i jak wiedziałam że maluch ma ochote na dane meczko to kombinowałam ciepłą wode i w moment mleko już było gotowe.

ja staralam sie karmic malucha w domu i isc do miasta kiedy jest najedzony zeby nie robic mu po drodze mleczka

teraz jest dużo fajnych rzeczy ułatwiających mamom życie

moj w wieku 4 msc dostal plesniawek i od tego czasu butelki nie tkinie

jola82r masz tacje teraz mamy mają o wiele lepiej niż nasze mamy, Chociażby zrobienie samego mleka. Kiedyś sie je gotowalo rozrabiało a tera troche ciepłej wody mleko w proszku i wstrząsnąć butelke.

ja z dwoma termosami wody puszka mleka poszłam na gubałówke z poronina z 3-miesiecznymi bliżniakami

paulinarogala09 podziwiam Cię :slight_smile: za taki wyczyn :slight_smile:

paulinarogala09 stwierdzam że nie kazdą kobiete byłoby stac na taki wyczyn jak ciebie. Z jednym dzieckiem by sie wiecej kobiet zdecydowało na takie wędrówki choc tak na prawde często nawet i z jednym dzieckiem sobie takie wycieczki odpuszczają.

Ja w jednej butelce brałam mm, drugą z ciepłą wodą brałam w termoopakowaniu. Jak młode zgłodniało wlewałam wodę do mleka, mieszałam i gotowe. To łatwiejsze niż wsypywanie mleka do wody

ostatnio córcia bardzo chętnie pije mleko ale w czasie drogi to bardziej sprawdza sie u nas ciepła herbatka, którą mała ma w kubku niekapku

ja takze biore wode ciepła do termoopakowania i na długo wytrzymuje

dokładnie herbatka albo soczek to dobre rozwiązanie

super temat jest bardzo przydatki jak zorganizować sobie wyzad z buteka malucha

termoopakowania są przydatne ja rówież brałam w nim mleczko