Jak wygląda karta przebiegu ciąży? Jakie informacje wpisuje do niej lekarz? Sprawdź, dlaczego musisz mieć zawsze ze sobą kartę ciąży. Poznaj listę skrótów, których używa lekarz przy informacji o ciąży i dziecku.
Bardzo przydatne informacje. Pod koniec ciąży zawsze nosiłam ze sobą kartę ciąży, bo nigdy nie wiadomo kiedy może się przydać
mój lekarz mam wrażenie trochę ignoruje kartę ciąży bo nie wypisuje wszystkich danych ip.
moj lekarz w karci ciazy bazgrał
super artykul, fajnie ze podałaś znaczenia skrótów , moj tez nie wyraźnie pisze
ale teraz mozna samej przezczytac karte ciazy
skrótów można poszukać w internecie albo właśnie skorzystać z porady, ale gorzej, jeśli lekarz tak bazgroli, że nie idzie tego rozczytać w żaden sposób
u mnie wyniki badań do karty ciąży wpisuje położna, lekarz dopisuje tylko swoje wyniki badania ginekologicznego
u mnie całą karte ciązy prowadził lekarz, wszystko ona wpisywała i było czytelnie:)
ja skrótów szukałam w internecie bo też nie wiedziałam co oznaczają
również sprawdzałam znaczenie skrótów w internecie
powinna byc legenda na wynikach
super ze napisałaś o tych skrótach
powinni dawac na poczatku kartke z tymi skrótami zeby było mozna odczytac
tak, przydałaby sie legenda dolaczona do ksiazeczek
Ja jak miałam dobre wyniki to nie zastanawiałam się nad skrótami., Gdy jakieś badanie było nie takie, to wtedy dochodziłam w internecie.
Dla mnie karta ciąży i jej odczytanie nie stanowiło problemu.
nie miałam z tym kłopotu
jak czegoś nie wiedziałam to sprawdzałam w internecie. na pierwszej stronie miałąm napisane dużymi literami że mam cukrzycę.
ogólnie karta ciąży nie jest dla mnie zagadką- gorzej z odczytaniem lekarskich bazgrołów