Kaszka na czole w ciąży

Też mam taki typ cery jak ty na początku ciąży mi się posypały na buzi krostki ale wiadomo to wina hormonów. Żeby złagodzić ten stan stosowałam kremy matujace o lekkiej konsystencji, peeling raz w tygodniu i oczywiście dokładne oczyszczanie . Spokojnie później to się ustabilizuje . Burza hormonów robi swoje .

1 polubienie

Myślę że a ciąży są duże zmiany w ciele i tak może też być

Oczywiście, to wszystko minie , tylko wiadomo estetycznie średnio to wygląda.

@Justyna_2003 i jak sie ma czoło ;)? Kaszka już ciut zeszła ? :slight_smile:

jest lepiej niż było ale możliwe że to chwilowe bo ostatnio też miałam nadzieję że zeszło a kaszka po czasie wróciła

1 polubienie

A w ktorym tygodniu ciąży jesteś? Ja miałam problem z cerą do 25 tyg jakoś a gdy się polepszyło zaczęły się przebarwienia ciążowe :see_no_evil:

13 tydzień o a jeżeli chodzi o przebarwienia stosowałaś krem z spf 50 na twarz bo ja osobiście nie lubię tego robić mam wrażenie że skóra nie oddycha ale obawiam się przebarwień

Ja teraz cały czas stosowałam, jak było słońce to czapka z daszkiem i okulary, a i tak mam na nosie :smile: ach te hormony

Stosowałam i stosuje ale powiem ci mimo to nic nie dało, tyle że może mocniejsze się nie robiły od słońca . Teraz stosuje różne serum rozjaśniające i kremy na przebarwienia, trochę jakby zbledło zauważyłam ale to dopiero trzy tygodnie stosuje bo porodzie.

Przed tym niestety całkowicie się nie uchronimy z dziewczynami nie miałam nic a przy synku już pod oczami i ja czole.

Przed ciążą zmagałas się problemami hormonalnymi? Tarczyca ok? A jak z tolerancją nabiału- czasem to też daje skórne objawy.

Ja na początku ciąży nie miałam dosłownie nic na twarzy, pięknie się wygładziła, ale w 3 miesiącu pojawił się ten sam problem. Używałam nadal tych samych kosmetyków i samoistnie zniknęło w 5 miesiącu.

tak problemy hormonalne były ale sama dokładnie nie wiem co robiłam badania hormonalne i miałam pójść do dermatologa gdy dowiedziałam się o ciąży ale z tego co wiem z tarczycą było dobrze bardziej jakies inne parametry

1 polubienie

jest lepiej ale dalej to czoło nie jest gładkie i nasilenie się zmienia w zależności od dnia

2 polubienia

Trzeba czekać niestety, działać doraźnie, mi zniknęło zaraz po ciąży

Niestety ciaża tak wpływa, ze produkujemy więcej hormonów i na twarzy robia sie jakieś przesuszenia , kaszki, wypryski, zwiekszone owłosienie czy przebarwienia. Czasem najlepsza pielegnacja nie zdoła uniknąc problemu.
Nie stosuj kwasu salicynowego ani żadnych peelingów kawitacyjnych. Możesz stosować peeling kwasowy z tołpy raz w tyg on jest bardzo delikatny. Zmywać twarz rano pianka, a wieczorem żelem normalizującym z wydzielaniem sebum. Oczewiście płyn miceralny lub jakiś olejek do zmywania makijażu. Pożniej serum, krem pod oczy i krem na twarz. Raz lub dwa razy w tyg maske na twarz w zaleznosci czego skóra potrzebuje. Makijaz to podkład mineralny aby skóra oddychała.

1 polubienie