Katar i spacer?

Dokładnie u nas też jak jest katar to wychodzimy jedynie nie wychodzilismy jak gorączkę miał

Spacer przy katarku jak najbardziej wskazany , o ile noe ma goraczki, moj synek wlasnie ma.katar i staram sie spedzac z nim wiecej czasu na polu bo wodze różnice jak lepiej sie mu oddycha o dłużej spi.

Ewcia i bardzo dobrze, spacer tak jak zauważyłaś jest nawet wskazany jeśli nie ma gorączki. Na dworze dziecko lepiej oddycha powietrze nie jest suche więc same plusy. :slight_smile:

Nam pediatra zawsze powtarza, że gdy dziecko ma katar to nie jest to przeciwwskazanie do wyjścia na spacer. Zostajemy w domu tylko wtedy gdy występuje gorączka.

Tak bo gorączka świadczy o tym, że w organizmie coś się zaczyna dziać dlatego przy gorączce zostajemy w domu.

Nasza pediatra zawsze na katar każe spacerować :) żeby lepiej się oddychało. Oczywiście chodzi o park, podwórko itp, nie sklep i skupiska ludzkie. W domu zostajemy tylko przy gorączce. 

Ja mimo kataru wychodziłam z córką, jeśli nie ma gorączki to chociaż na chwilę wychodziłam na spacer, odpowiednio do pogody warto wówczas ubrać dziecko, osłonić od wiatru.

Mi lekarka powiedziała, że z katarem nawet wskazane spacery, bo maluchowi łatwiej się oddycha na dworze. Ogólnie jeżeli nie ma bardzo wysokiej gorączki, to powiedziała, że wychodzić gdy chory. Wiadomo nie na plac zabaw pełny dzieci, by nie pozarażać, ale spacer jak najbardziej tak.

Przy samym katarze my z synkiem też wychodzimy na spacer.Jesli mamy wizytę u pediatry z powodu jakiejś choroby to przy okazji pytam co ze spacerami,czy można.

Ja wychodziłam jak miała katar. Jedynie jak miała gorączkę to nie

Ja przy katarze wychodzilam z dzieckie na spacer. Nawet jak byl stan podgoraczkowy,a dziecko nie bylo marudne to wychodzilam na spacer juz musiala byc goraczka bym nie wyszla na spacer z dzieckiem. 

Ja równię gdy występuje  sam katar, bez dodatkowych objawów na spacer wychodzę. To bardzo dobrze robi dla dziecka. Nie ma czego się bać. takie spacery są jak najbardziej zalecane.

Ja jak dzieci mają sam katar to wychodzę z nimi na spacerek nie jest on wtedy tak długi jak zwyczajnie ale idziemy. Dziecku lepiej się oddycha na świeżym powietrzu dlatego myślę że warto go przewietrzyć. Co do kataru i podwyższonej temp to nie wychodzę na spacery chyba że do lekarza 

Jak dziecko ma katar to oprocz spacerow zalecaja wietrzyc pomieszczenie, w ktorym dziecko spi i nawilzac powietrze. Ja podaje tez witamine c na wzmocnienie. 

Jak synek ma katar to wychodzę na spacer, ale tylko wtedy kiedy nie wieje i nie pada deszcz.

Jak synek śpi u siebie to uchylam na  trochę okno w salonie, a w sypialni mamy załączony nawilżacz powietrza.

Warto wierzyć pokoje

Zawsze warto wietrzyc w, domu od razu sie lepiej oddycha. 

Wiosna-latem jest to minimum 4-6g . Ledwo oczy otworzą chcą iść na dwór ,jesienią i zimą kiedy jest szkoła i przedszkole w tygodniu bywa różnie . Staram się ok godz ,zależy też czy mam informacje że dziecko było na dworze w przedszkolu ;)

https://atrakcjepogodzinach.pl/jak-skutecznie-zachecic-dziecko-do-ruchu/

Takie spacery zresztą to dobre zachęcanie malucha do ruchu. Na stronie jest opisane, w jaki sposób najlepiej zachęcić dizecko do aktywnośći fizycznej. 

Ja codziennie rano jak wychodzimy z sypialni to okno otwarte na parę godzin by się wywietrzyło, lepiej się później spi w takim pokoju...

Mamaem u mnie to samo. Z reguły co najmniej 30 minut wietrze sypialnie. Jak jest cieplej to wiadomo że dłużej. Zimą jednak szybciej to okno zamykam bo mi potem ciągnie po nogach jak siedzę w drugim pokoju. 

Co do kataru i spaceru to nam pediatra też zaleciła jak mały ma katar i nie ma gorączki to mamy dużo spacerować bo mu się będzie lepiej na świeżym powietrzu oddychać :)