Jeszcze jeśli chodzi o nawilżanie noska to dodam, że w ogóle warto nawilżać powietrze w domu. Albo specjalnym nawilżaczem albo chociaż rozwieszając mokre ręczniki na grzejnikach :). Mój młody strasznie chrapał, a od kiedy dbamy o wilgotność powietrza jest dużo lepiej :)
To prawda. Warto zadbać o nawilżenie pomieszczenia. Nawet lekarz się wypowiadał ,że duże znaczenie ma to przy chorobach górnych dróg oddechowych :)
Mi kiedyś powiedziała lekarka ze jak się nie ma w domu nawlizacza a ma się inhalator to żeby psiknac soli morskiej i puścić w powietrze zawsze się coś powietrze w pokoju nawlizy więc super sposób ja tak nie raz robię ogólnie widzicie jaki mamy klimat tu pogoda tu deszcz to wszystko wpływa na jakość powietrza
O ciekawy sposób
Tylko musi się uważać co się rozpyla można też mgielke solankowa ale wiadomo małe stężenie
O to tez fajny sposob
No czasami te najprostrzs rozwiązania są najlepsze fhociaz teraz nawlizacze można znaleźć za grosze na internecie
Na Allegro w sumie kupiłam taki nawilżacz żabkę chyba 30 zł . Na vinted tez wysyp za grosze
Ja kupiłam kiedyś na alli za 12,99 i jeszcze miałam jakiś kupon wyszedł kolo 8 złotych fajna sprawa działa do dziś zmienia kolory ale strasznie szybko 'ucieka' z niego woda
Oo wow to wgl super
My nie mamy, wg wskazania mamy 60% wilgoci w domu. W zimie stosujemy osuszacz bo wilgoci sięga 80% :(
Ojej to chyba zadko spotykane
Kupiłam pierwszemu dziecku nawilzacz słonia w promocji za 50zl i drugiemu dziecku lepszy za ponad 150zl i drugi jest świetny.. mogę ustawić moc jak i czas nawilżacza.. nie jest wokół niego wszystko mokre
Ja kupiłam kiedyś w pepco i jest świetny
O to może faktycznie lepiej zainwestowacn
Tr z alli też nie są złe mimo niskiej ceny chodź wiadomo lepiej zainwestować w konkretny sprzęt
Bratowa kupiła drogi i krótko miała a mój z pepco jeszcze działa
ja kiedyś zamówiłam przez Internet i też się świetnie sprawdza. Właśnie też słyszałam że z pepco są super
Może są świetne. Ja.mam tylko porownanie tych które używałam. Każdy syn ma do pokoju ale starszy okazało się, nze ma alergie na roztoczą. Wtedy nie jest podobno wskazane nawilżanie powietrza.
Inhalacje z soli fizjologicznej działają cuda :)
Starsza 4 lata tylko katar się zaczyna, inhalacja w ruch, 2 max 3 dni i po wszystkim. Lekarza odwiedzamy max z 3 razy w roku.
Młodsza 3 miesiące, bez inhalacji.
Woda morska, przemasowanie noska po wodzie, jakieś 2 minuty odczekania i odciąganie :) Też z 3 dni i po wszystkim :)