Ja najpierw próbuję pomóc chorym dzieciom samodzielnie ,jeśli moje sposoby nie przynoszą poprawy idę z dziećmi do pediatry.
To pytanie niejednokrotnie zadaję sobie i ja oraz wiele innych mam. Kiedy należy odwiedzić lekarza - iść, nie iść, czekać czy nie czekać, a kiedy nie należy wpadać w panikę i można samemu łagodzić objawy rozwijającej się infekcji oraz obserwować.
Najlepiej zapobiegac zeby nie leczyc
Czasem nie da się wszystkiemu zapobiec. Szczególnie, jak dziecko chodzi do przedszkola. Wtedy zawsze trafi się jakaś chociażby najmniejsza infekcja. Mój syn, jak już choruje to ma lekki katar i kaszel, ale nie chodzimy za każdym razem do lekarza. Pediatra powiedziała mi, że jeśli dziecko nie gorączkuje bardzo, to mam psikać do nosa wodę morską i na każdy rodzaj kaszlu podawać Dicotuss. Czasem częste wizyty w przychodni wpływają jeszcze gorzej na zaziębione dziecko.
Moje dzieci chorują baardzo rzadko. Dla nas wyznacznikiem jest to czy jedzą, jeśli tracą apetyt to znaczy że sprawa jest poważna.
Ja najpierw sama próbuję leczyć małego, jeśli infekcja nie jest jakaś ogromna. Chyba, że coś poważniejszego to w te pędy gnam do lekarza
Jak każdy najpierw samodzielna pomoc, dopiero jak widze ze nie pomoge dziecku radzimy sie specjalisty.
ja wolałam konsultowac wszystko z lekarzem
U mnie w kwestiach zdrowornych lepiej partner sie zna wiec zdaje sie na niego, jak mowi ze trzeba do lekarza to idziemy
Na szczęście jeszcze nie musiałam wybierać między leczeniem.
ja nie lubie eksperymentować na własna rękę zdrowie i życie mojego dziecka jest najważniejsze więc raczej zawsze udaje się do pediatry
Ja tam uważam, że jeśli dziecko ma zwykły katar to nie warto od razu lecieć z tym do lekarz, nie ma co niepotrzebnie siać paniki
warto nie zwlekać za długo i skonsultować się z lekarzem. lepiej dmuchać na zimne
lepiej skonsultować się od razu z lekarzem
Zawsze warto skonsultować się z lekarzem
To sie chyba czuje kiedy mozna po domowemu probowac leczyc a kiedy juz jest na tyle zle ze trzeba udac sie do lekarza
ja staram sie wszystko konsultować z lekarzem
Tyle ze przez takie dmuchanie na zimno to ja nie moge sie nigdy umówić do lekarza “na dzisiaj” i kończy sie tym ze zamiast na nfz to trzeba prywatnie isc
jesli cos nas niepokoi to lepiej zapytac lekarza
zdrowie dziecka zawsze stawiam na pierwszym miejscu nawet wyżej niz swoje Zdowie