Kiedy Wasz brzuszkowy Kopacz odwrócił się główką do dołu?

U mnie obecnie 31 TC młoda cały czas ułożona pośladkowo ma czas jeszcze się odwrócić wiec czekamy :slight_smile:

U mnie 33 tydzień i mamy ułożenie miednicowe - maluszek ma główkę pod moim prawym żebrem, a właściewie tak zupełnie z boku :wink:

U nas było główkowe położenie a cesarska i tak mnie nie minela.

Wczoraj byłam na wizycie i mamy 34 tydzień i ułożenie główkowe :slight_smile: Choć ja mam i tak cesarkę gwarantowaną na 99%, więc nie jest to może akurat aż tak ważne w moim przypadku. Zobaczymy czy się jeszcze maluszek nie obróci :wink:

u nas jakoś ok 21 tyg

33 tc młoda ułożona główką w dół

Moja mała od początku ciąży była główką w dół i nagle na USG w 30 tygodniu główką w górze. Mam nadzieje, ze jeszcze zmieni zdanie przed porodem.

A mnie synek juz w 2trymestrze byl ułożony miednicowo i lekarz kontrolował kiedy synek ułoży sie główka do porodu ale niestety zosral do konca przy pozycji miednicowe to mialam zrobiona cc ale i tak bym miala bo mialam tez zwezona miednice i nam osteoporoze i nie mogłabym urodzić normalnie .a po urodzeniu musiałam skontrolować bioderka bo po ulozeniu miednicowym trzeba skontrolowac bioderka jak synek ok. 2mc był ulozoby w pozycji miednicowej, sle na szczęście wszystko bylo dobrze i synek ma 4Latka u puki co nie choruje i jest zdrowym i silnym mezczyzna;-)

U mnie od 26 tyg. ciąży synek do końca był w pozycji główkowej :wink:

Z tego co pamiętam to u mnie w 34 tygodniu był już ułożony główką do dołu

U mnie córka od 20 tyg ciąży na każdym USG, a było robione co 3 tyg, była główką do dołu. Z resztą czułam, jak kręci głową na moim pęcherzu :smiley:

Dwie ciążę od początku dzieci ułożone główka w dół… Teraz 18 tc i narazie jest ułożony pisladkowo… Siostra niedługo rodzi i o kręcili jej się maleństwo w 28 tc. Więc wszystko jest możliwe :wink:

Bywa że dziecko z położenia glowkowego prawidłowego przemieści się odwrotnie choć zdarza się to na prawdę rzadko

Nasz Maluszek dłuuugo się kręcił i też przed 30 tc był główką w dół, ale od tego czasu jeszcze kilka razy się przekręcił :slight_smile:

Nasz firgolek też strasznie kopał. Ja jak byłam w ósmym miesiącu ciąży chyba pojechałam do szpitala bo miałam biegunkę i źle się czułam, a czytałam że przed porodem może być właśnie biegunka. Okazało się że wszystko jest ok i na usg wyszło że synek jest główką do dołu - miła niespodzianka wyszła :slight_smile:

U nas 31 tydzień i ułożenie miednicowe, mam nadzieję, że dzidzia jeszcze zmieni zdanie :frowning:

Skaki spokojnie może jeszcze zmienić zdanie mój się obrócił jakoś przed usg co było w 33 tc jakoś.

Zuza szybko się obróciła. Jas nie chciał się obrócić. Długo mu to zajęło. Swego czasu zaczęłam się martwić czy w ogóle się obróci. Nawet lekarz na wizytach powtarzał, że dziecko powinno już być dawno obrocone a tu nic. Później pamiętam taką dziwną sytuację i wtedy Jaś się obrócił aż czułam jak się obraca.

Skaki niekiedy dzieci nawet w dniu porodu potrafią się obrócić. Ale spokojnie jest czasu trochę jeszcze:)

U mnie pierwszy synek niestety sie nie odwrocil a byl ułożony miednicowo ale.i tak mialam planowana cesarke z powodu choroby z biodrami ale musialam kontrolować u synka bioderka u ortopedy ale na szczęście było wszystko w porzadku. A drugi synek odwrócił sie w 34tyg…