Kino , teatr dla dzieci

Uff dziękuję za rozgrzeszenie :white_heart:

1 polubienie

Jak była u mnie koleżanka na kilka dni z córkami to stwierdziła że detoks przeszła od tv :smiley: super pomysł, też będę mówiła że Bing gdzieś poszedł :heart_eyes:

Haha, ja słyszałam, że jak dzieci oglądają bajki i nie chcą iść spać to rodzice im odpalają bajki w innym języku i mówią dziecku, że jest już tak zmeczone że nie rozumie i musi iść spać :sweat_smile::grinning:

Także @MamaSloneczka Jak coś jest “głupie” ale działa to nie jest głupie :heart:

@daga1271 noooo taki detoks to ja rozumiem , mi nie jest potrzebny od wrzasków i krzyków dziewczyn, powiem Ci ze tv mnie bardziej nakreca i pobudza i nawet nie włącze dla samej siebie , mam radio w kuchni ale nawet ona idzie rzadko . Ja mam kino czy cyrk w domu z różnymi akcjami wiec no nawet do tego kina mi sie isc odechciewa na tę Kicie Kocie bo moze by akurat wysiedziała :blush:

@Wesola95 ja bym sama nie chciala oglądać takiej bajki czy wgl filmu jak nic nie rozumiem :sweat_smile::sweat_smile:

Ja kiedyś gdzieś przeczytałam że jeśli się decyduje puścić dziecku bajki najlepiej na telewizorze bo jest to nie mobilny przedmiot. Trzymam się tej zasady, nie puszczam nic w telefonie i działa bo nie reaguje na niego. Ale niestety moja mama włączyła piosenki na YT z telefonu i się zaczęła jazda, wyrywanie telefonu żeby sobie poklikać, wkurzam się bo gdy tylko zobaczy babci tel to zaraz wymusza :roll_eyes:

1 polubienie

Z babciami to tak jest :smiley: jak mówię, żeby nie korzystały z telefonu przy dziecku, bo chce go oduczyć tych bajek i YouTube’a to obie mówią że tylko na chwilę albo dobra dobra i dalej robią swoje, potem jak jest awantura to komentarz że my nauczyliśmy a teraz one by chciały coś tylko pokazać a tu taka awanti :smiley:

Moja mloda juz jest baaaaardzo rozumna wiec teraz wystarczy nie i koniec, ale jak byla mniejsza i chciala bajke wieczorem to na
Minimini wlaczalam jej spiaca rybke :joy::joy::joy: mowilam jej ze bajki sie juz skonczyly, rybka spi i beda jutro. Poodychala pare razy z rybka i szla sie bawic.

Ooooo takk , u nas tak samo jak chce się jeszcze bawić czy czytać to mówimy przy zgaszonym świetle już że bajeczki śpią i zabawki też już śpią :blush: tak bym chciała wrócić do tych dziecięcych czasów byle zabawa i jedzonko i tak w kółko :blush::blush:

1 polubienie

Najlepsze że wiedzą że ja nie włączam telefonu, najczęściej robi to jak wychodzę, taka konspiracja :roll_eyes: Wg mnie to też jest słabe że przychodzi do wnuczki się bawić a puszcza piosenki, które chciałabym żeby były “zarezerwowane” na mój czas w domu z dzieckiem jeśli potrzebuje coś zrobić i mam do do dyspozycji te 30min dziennie. A jeśli chce posłuchać piosenek albo bajek to włączam głośnik bluetooth i na Spotify żeby nie widziała że tam są obrazki. Ale babcia da do ręki telefon to przecież jest zabawa a nie samo słuchanie…

A wracając w sumie do wątku to czy brałyście dzieci na takie wystawy https://gardenoflights.com/ ?

U nas najbliższa wystawa jest w Krakowie z Pinokio , mam nawet bilet dla nas bo kupiłam żeby iść 10.11. ale okropnie padało i nie pojechałyśmy więc jak bedzie śnieg w pełni to się wybiorę bo bilet jest ważny , tak mi na infolinii powiedzieli i nieważne że pisze na nim że tylko tego 10go trzeba było wykorzystać.
Kiedyś byłam na innej wystawie , lata temu i mnie urzekły tam światełka i punkcik z gorąca czekoladą :grin::grin:
Ważna jest pogoda zeby nie padało bo dzieci pobiegają koło tych postaci, po trawie a bloto robi się w momencie bo ciagle jest masa ludzi na tych wystawach :slight_smile:

My trzy lata temu byliśmy z mężem w lumina parku, ale to z tego co widzę to samo i było pięknie! dwa lata temu zabraliśmy też chrześniaka, był oczarowany. Mi się to bardzo podoba i świetnie że co roku jest jakiś inny temat i się to nie powtarza :grinning: najlepiej iść kiedy lekko prószy śnieżek wtedy dodaje to przyjemnego klimatu :grinning:

Nie słyszałam o tym, dzięki za informację o takiej wystawie :sparkles: będąc może kiedyś np we Wrocku to z dziećmi sie tam mozna wybrać , szkoda ze w krk nie ma :slight_smile:

Zapraszamy! A daleko macie?:grinning: można to połączyć z wycieczką na jarmark (o ile lubicie takie klimaty) :grinning:

1 polubienie

3,5 ĥ wiec to na pewno na kolejne lata jak juz panny będą starsze , dziękuję :grin::grin::grin:

1 polubienie

No bo dzieci są takie mądre, zobacz jak klikają, jak paluszkiem przesuwają :crazy_face: fajnie jest być babcia, ciocia bo wtedy można na więcej pozwalac i z takim luzem podchodzić. Ale bardzo słabo jest robić wbrew rodzicom
@MamaSloneczka @Wesola95 a w jakim wieku są dzieciaki?

Jest tez na Slasku :slight_smile: zawsze blizej Silesia - Lumina Park
Ja bylam z corka jak jeszcze mieszkalismy we Wro na zamku Topacz, bylo maaaagicznie mloda miala wtedy 1.5roku i byla zachwycona :heart::heart::heart: jak zrobilo sie tak super ciemno klimat byl idealny :slight_smile:

Jak go zabraliśmy to miał 2 lata, te wszystkie światełka go oczarowały i było takie wow wow na wszystko :grinning: był taki jeden element którego się wystraszył bo był taki niedźwiadek który ryknął, ale później jak zobaczył kolejne świecidełka i karoce czy tam pociag do której można wejść i się pobawić to zapomniał o strachu :grinning:

1 polubienie

Też byłam z najstarszym synkiem kiedy był jeszcze sam :wink: bardzo nam się podobało. Teraz z trójką to ciężko mi się gdziekolwiek wybrac :wink:

W zeszłą niedzielę bylam z córką w GoKidz w Krakowie przy rondzie Matecznego , polecam baaardzo :slight_smile: świąteczny klimat ze hej , śpiewające renifery, pingwiny, balwanek, animatorzy za elfów przebrani ,.przyszedl SW Mikołaj z worem cukierków, wiem wiem po fakcie pisze ale świąteczne dekoracje sa nadal :christmas_tree::snowflake::christmas_tree::snowflake: p.s. mi tam bylo zimno i mlodszym dzieciom polecam ubrać body zeby po pleckach nie wiało plus grube skarpetki :smiling_face:
Mozna tam zdobywać punkty i za nie wymieniać zetony, starsze dziecko wtedy moze jezdzic gokartami a młodsze krowka czy żyrafka :wink::wink:

O super trafiliście , wygląda bardzo ciekawie e