Krem z filtrem przeciwsłonecznym. Wysypka od słońca

Ja używałam dla synka Ivostin 50 i córce też teraz kupiłam i jak wychodzimy na spacer to smaruje jej buzię i rączki 

Czy używacie o tej porze dzieciom krem z filtrem na twarz.? Jeśli tak to jaki polecacie? Miała któraś z was sytuację że wyszła z małym dzieckiem na spacer i dostał wysypki po słońcu.? Muszę przyznać że nie pomyślalam wcześniej o zakupie kremu a dziś miałam sytuację że po powrocie z spaceru mały dostał strasznie czerwone plamy na buzi. Wystraszyłam się od czego ale za jakieś pół godziny znikło. Więc po analizie stwierdziłam że musiało być to od  słońca. 

Tak, już jakiś czas smaruję synka bo bardzo go słonko łapie.Jakiś czas temu trochę się opalił i kilka dni chodził czerwony jak rak.Zamowiłam przez internet w Rossmann, tym razem Babydream z filtrem spf50 bo tylko ten był wtedy dostępny i jest ok.W poprzednim sezonie mieliście chyba z Lirene spf50 jak dobrze kojarzę.

Ziaja 50 

Wczoraj było mocne słońce, mały wrócił do domu z czerwonymi policzkami. Dziś wyciągnęłam nasz krem z filtrem 50. Dermedic sunbrella. Polecam z całego serca, ponieważ:

1. Ma bardzo dobry skład- filtr jest pochodzenia mineralnego, nie chemicznego, co jest rzadkością 
  2. Jest wydajny 
  3. Dermedic to polska firma (warto wspierać polskie marki)

Jedynie to może cena dla kogoś być duża, ponieważ koszt to ok. 30zl za tubke, ale jak sie orientowalam, to wcale kremy z filtrem nie sa takie tanie. Na jeden sezon w tamtym roku wystarczyla. Kremowalam buzke, raczki, nozki malego i swoja twarz. 

To ja aga k właśnie mam z tej firmy płyn do kąpieli i balsam do ciała. I sprawdza się fajnie wiec myślę że kupię również ten. Właśnie na allegro patrzyłam to 100ml za 45 zł. A ty ile masz ml? 

Ojej koniecznie, słońce niestety jest teraz bardzo mocne. Mój mąż pobył na działce pół dnia i już wygląda jak murzyn, a dzieci mają taką delikatną skórę. 

Ja polecam Ziajkę.

Moniadawid, tubka 75 ml spokojnie wystarczy na cały sezon.Te kremy są wydajne więc wydaje mi się, że nie ma sensu kupować aż 100ml.

Ja za ten z Babydream też zapłaciłam 30zł, 75 ml 

Ja już też zaraz wyciągne mój dermedic. Też polecam ten co AgaK. I ja uważam, że cena nie jest duża bo przy małym dziecku na długo wystarczy. I dermedic to jedna z tańszych marek jeżeli chodzi o dermokosmetyki apteczne. Przez filtr mineralny jednak trochę białe plamy zostawia na początku, ale poza tym jest super.

My kupiliśmy tydzień temu w aptece Floslek Sun Care for Kids 50 SPF. Smarujemy buzkę bo słońce już bywa ostre. Nigdy nie mielimy wysypki ale może się coś takiego zdarzyć.  

My od słońca wysypki nie mieliśmy 

Ważne żeby taki filtr miał SPF50.

Monia-Dawid używamy kremiku jak tylko słoneczko wychodzi. Polecam pharmaceris. Moim zdaniem rewelacyjny. Fajnie się rozprowadza i jest bezzapachowy.

Monia_dawid, ja kupowałam 50 gram za 30 zł. Są różne rodzaje dermedic baby - Ja kupowałam w tamtym roku dla niemowlaków i dzieci, bo mały miał pol roku w lecie. Teraz w sumie kupiłam taki sam. Jest tez mleczko z tej serii i 100ml to chyba raczej masz na myśli mleczko. To zależy w jakim wieku dzieciaki. Przesyłam zdjęcie tego mojego. 

U mnie starszy synek miał wysypkę od słońca rok temu bo nie posmarowałam go kremem z filtrem a to jest najważniejsze dla tak delikatnej dzieciecej skóry i jak miał ta wysypkę to podawałam mu wapno w syropie, fenistil w kropelkach i posmarowałam go kremem alantan nie maścią tylko kremem i przeszło i zawsze smaruję synka przed słońcem kremem z filtrem miałam z Nivea 50SPF..

Ja mam taki sam jak moniczka z babydream

Te kremy są wydajne. Ten iwostin co mam też jest nie wielki a starczy na pewno na cały sezon bo tak też było jak miał go synek teraz dla niego mam ziajke o jeszcze z tamtego roku 

patka ja nigdy nie stosuję kremu z filtrem z poprzedniego roku, zawsze kupuję nowy, kiedyś tak wyczytałam że nie powinno się stosować z zeszłego roku bo on nie ma takiego działania jak ten świeżo otwarty.

Nawet nie wiem ile ważne są takie kremy ale na kolejny rok kupuje nowe 

Dzięki dziewczyny. Kupiłam na allegro. Wzięłam z dermedic ale taki za 40 zł bo w sumie mi się opłaca,bo mam wykupiony pakiet Smart i nie płacę za przesyłkę przy zakupie od 40zl.