Kremy z filtrem UV dla niemowląt

Zgadza się, jasna karnacja łatwo się przypala i wolniej buduje opaleniznę, więc wysoka ochrona to podstawa

Może sunbrella z Dermedic, ogólnie większość filtrów chemicznych nie bieli, to mineralne pozostawiają białe ślady

Dokładnie, jasna cera jest bardziej wrażliwa i wymaga silniejszej ochrony przed słońcem. Ja mam ciemną karnację, ale przyznaję, że często zapominam się posmarować

Wszystkie filtry mineralne, odpowiednie dla dzieci poniżej 2 rż. niestety są bielące

A jak stosujecie u dzieci te kremy z filtrem? Zawsze jak wychodzicie w lato mimo że jest pochmurno? Ja nakładam jak wiedziałam że będziemy na dworze między 10 a 16, ale to może powinnam więcej?

Ja nakładam filtr zawsze, jak wiem, że będziemy dłużej na dworze, niezależnie od pogody. Latem słońce potrafi działać nawet przez chmury, więc lepiej dmuchać na zimne.

1 polubienie

dermica sunberlla bieli ale to normalne przy filtrach mienralnych i pamiętaj o replikacji co 2-3h
sroka o ma opinie na temat kosmetyków dla dzieci i od jakiego wieku mozna dany filtr, polecenia dla mam nastolatków
najlepiej u niemowlaków unikać filtrów chemicznych przy mniejszych dzieciach