Krew pępowinowa- bezpieczna przyszłość

jest trochę czasu na zebranie pieniędzy ale też jak się dowiadujemy o ciąży to od razu myślimy o wyprawce dla malenstwa a na końcu o pieniądzach na inne wydatki

szkoda ze sama oplata za to pobranie jest tak wysoka

No niestety jak na razie sie nieźle cenia za takie coś. Powinno to być tańsze.

Jak coś jest mniej popularne to jest drogie myśle że z czasem cena zmaleje

Beni mysle ze tego cena nie spadnie

Fajna sprawa niestety tylko dla nielicznych których na to stać

Koszty jak na Polskie warunki są bardzo wysokie, czasami jedno pobranie może nie wystarczyć, żeby uratować życie, a wtedy to tylko wyrzucone pieniądze, co więcej może się okazać, że ta krew nigdy nam nie będzie potrzebna, a koszty ogromne.
Wiem, że teraz są akcje w niektórych szpitalach, że można oddać krew na Państwo, to coś jak Honorowy dawca krwi, oddajemy swoją krew pępowinową w trakcie porodu całkowicie bezpłatnie i trafia ona do jakiejś potrzebującej osoby w naszym kraju. Jeżeli w moim szpitalu w trakcie mojego porodu będzie taka akcja oddawania krwi pępowinowej chętnie oddam ją dla kogoś.

oto link gdzie można znaleźć daty i szpitale w których można oddać krew pępowinową

to czy cena sie z czasem zmieni t o mozemy przekonać sie o tym dopiero za jakiś czas,.

to na pewno jest dobry pomysł tylko za duży koszt według mnie

Kruszynka kasia takie oddanie krwi pępowinowej dla innej osoby to bardzo dobry pomysł. Dziękuje za link na pewno przekaże to koleżankom

Aniu tez tak uważam, warto jest pomagać innym

szkoda ze samo pobranie takiej krwi jest bardzo drogie

ja też uważam że jest bardzo kosztowne

jest kosztowna ale myśle że warto, ja to zrobiłam

Wszystko super , ale moim zdaniem nie powinno się ponosić za to takich kosztów. W Ameryce to jest normalne i mają to za darmo …tylko u nas się na tym wzbogacają. A szkoda… bo nie wszystkich na to stać niestety.

niestety brak pieniążków, gdy tylko maż pracuje

Nie stać mnie raczej na taki wydatek

Mnie też nie stać więc się nie zdecydowałam

Leczenie komórkami macierzystymi ma przyszłość według mnie.