Krótka szyjka macicy w ciąży

u mnie było w porządku

u mnie w ciągu 3 tygodni skróciła się o 2,2 cm lekarz kazal leżeć a ja nie lezałam tylko robiłam dalej swoje i wcalej gorzej nie było tylko lepiej jeszcze :slight_smile: także po prostu może w danym etapie tak jest że się skróci a później już jest ok :slight_smile:

ja miałam wszystko dobrze

oj tak u nas wlasnie teraz byl taki przypadek kobieta urodzila w 7 miesiacu przez to

u nas wszystko było dobrze naszczescie

lepiej dbac o siebie i urodzic w terminie

znam wiele kobiet w ciąży które mają z tym problem

niestety teraz jakies my wrzliwe jestesmy albo dzieki badaniom tyle wiemy bo kiedys tak nie bylo tylu chrob i takich problemow. babcia mowila ze nigdy nie slyszala o krotkiej szyjce w ciazy

mi się strasznie szybko szyjka macicy skróciła w ciągu 3 tygodni mi się skróciła o 2,2 cm ;/ w piątym miesiącu lekarz był zaniepokojony … kazał odpoczywać… ale już teraz jest wszytsko ok

dużo teraz jest takich przypadków

U mnie na szczeście nie skracała sie aż tak szyjka macicy.

ale teraz już jest wszystko ok termin mam w ciągu dwóch tygodni także można powiedzieć iż to nie jest straszny problem ale wszystko też zależy od organizmu

marysiaz dokladnie…kiedys o tym wszystkim tak sie nie mowilo

teraz bardziej dba się i o kobietę i o ciążę

dlatego bo kiedyś było zdrowej i jedzenie i powietrze, a teraz kobieta musi na wszystko uważać przez tą cała chemie która jest w powietrzu… Ja od stania miałam przy słoikach miałam nagłe skrócenie szyjki a kiedyś bylby to nie do pomyślenia

jesli szyjka sie skraca to znaczy ze przygotowywuje sie do porodu jak ja sie balam gdy to uslyszalam ale na szczescie wszystko sie dobrze skonczylo

u mnie też bylo dobrze, ogólnie cały poród nie taki straszny

u mnie się skracała i miałam już w 5 miesiącu mieć poród jeśli dalej by się zaczęła skracać, ale na szczęście już bardziej się nie skróciła a teraz jest problem bo mały nawet nie chce wyjść…

to tak jak i u mnie najpierw szyjka sie skracala, rozwarcie a pozniej wywolywany porod

Tak to nam nasz organizm płata nieraz figle :slight_smile: dobrze że wszystko zazwyczaj się dobrze konczy