z moją szyjką było akurat oki, ale przy krótkiej szyjce trze\ba bardzo uważać
moja również nie nie miała nic sobie do zarzucenia.
ją miałam normalną a i tak urodziłam 2tyg szybciej
u mnie też normalna była.
ja też prawie dwa tygodnie wcześniej urodziłam, a z szyjką było wszystko oki
czasami tak bywa, moze lekarz sie pomylić w terminie, czesto sie to zdarza
mój dobrze obliczył, mała 2 dni przed się urodziła
Ja dwa tygodnie przed terminem, ale maluch nie został już zaliczony do wcześniaków.
moja pierwsza prawie 2 tyg. po terminie, ale z wyniku przenoszenia…
czasem lekarz sie pomyli a czasem coś my same robimy że dziecko przyjdzie wcześniej na świat, chociaz bywają przypadki że maluszkowi sie nie śpieszy na świat. Nieraz sie zdarza tak że nie ma on takiej dużej siły przebicia bo nasz organizm stawia opór-mam na myśli tu na przykład brak rozwarcia.
Ja też miałam podawaną oksytocynę bo poród sam nie chciał iść ale po leku poszło od razu
jeszcze jak porpod wywolany kilka dni przed terminem to nie ma tragedi. A jak moja kolezanka miala pecherz plodowy na wierzchu i nic juz sie nie dalo zropbic wiec pod koniec 6 miesiaca musieli jej wywoluywac porod. Miala na poczatku miala problemy lezała w inkubatorze ale teraz to silne 6 miesieczne dziecko
bo trzy tygodnie przed terminem jezeli urodzi sie dziecko to jest uwazane za urodzone o czasie i nie jest wczesniakiem
czyli nawet jeśli teraz urodzę będzie mały urodzony w terminie
oksytocynę okazała się zbawienna
jak w wiekszosci przypadków oksytocyna
Wątpię czy długość szyjki wpływa na szybkość porodu i odczuwanie bólu.
znam dziewczyny ktorym szybko zaczela sie skracac szyjka a jak przyszlo do porodu to rodzily BARDZO dlugo
ja nie wiem mam nadzieje ze mnie to nie spotka i nie bede musiala przez to przechodzic a porod pojdzie szybko i gładko
Kajeczka nie ma reguły na takie rzeczy, każda z nas inaczej poród przechodziła:)