Już tak oni wiedzą co napisać w sprawozdaniu bo takie na pewno muszą wypełnić na swoich dyżurach itd .
Aisa oczywiście że są potrzebne ale dobrze bybylo jakby były robione tylko w sytuacjach kiedy sytuacja tego wymaga .
Michuni co szpital to inna polityka . Przeważnie cięcie robią planowane 2 tygodnie przed terminem żeby akcja się nie zaczęła na zimno . A na pewno jakby coś się zaczynało to by zdążyli przecież nie rodzi się w 5minut
Michuni coz tak każdy szpital podlega pod te same normy narzucone z góry tyle że zawsze jest jakaś możliwość że tak ujme ominiecia przepisu po swojemu … A za cc niestety ale płacą więcej do tego mama jest dłużej po bo 4 dni za co też więcej pieniążków dostaje szpital… więc coz niekiedy to jest można powiedzieć zbieranie większych funduszy ![]()
I tu jest super postawa. Czyta Pani to co piszą w internecie, ale ufa ludziom którzy znają się na tym najlepiej czyli lekarzowi i położonej. Brawo
Balbin_ka tylko trzeba pamiętać że taki lekarz czy położna to dalej jest człowiek A człowiek też może popełniać błędy dlatego warto też sprawdzać niekiedy co nam lekarz przepisuje i czy faktycznie dany lek w danej sytuacji można stosować.
Ja nie raz już się natknęłam na lekarzy którzy coz błędnie zrozumieli dany przypadek i coz przepisali coś czego nie mogłam WGL pod żadnym pozorem wziąć.
Dokładnie jestem tego samego zdania co Aisa lekarz też człowiek i może się pomylić. Dlatego czasami dociekliwość popłaca .
Ja osobiście wolę wyjść z założenia że lepiej warto sprawdzić dwa razy niż pomylić się raz więc jak lekarz coś przepisze to sprawdzam na własną rękę też bo wiadomo lekarz może się pomylić A my możemy zapobiec wzieciu czegoś czego nie powinniśmy sprawdzając zaufanie zaufaniem ale czasem warto też sprawdzać mieć zaufanie ale też ograniczone w pewnych kwestiach:)
Tak zgadza się. Krwawienie połogowe może na pewien czas się zatrzymać, bo połóg trwa około 6-8 tygodni nawet. Ja miałam z dnia na dzien mniejsze krwawienie, ale było tak że kilka dni czysto a potem znów plamienia.
Ja miałam 6 tygodni krwawienia z każdym dniem.bylo coraz słabsze.
Miałam bardzo obfite krwawienie i położna mnie cały czas uspokajała że gdyby go nie było to wtedy jest niepokojące… Ale widać nie zawsze musi to oznaczać problem:-) mój połóg trwał 2 miesiące.
Mnie trochę niepokoiło że nie było obfite że tak szybko stawki się coraz słabsze. Ale jak poszłam na wizytę okazało się wszystko jest wporzadku
U mnie też długo to trwało. Z przerwą później zaraz po połogu miesiączke niby dostałam
Mnie niepokoily skrzepy takie duże wychodzące ale okazało się że to normalne .
A u mnie można powiedzieć że jak normalna obfita miesiączka. Zastanawiałam się czy nie przejść na zwykłe podpaski a nie zakładać te duże porodowe. Ale zużyłam je i wtedy przeszłam na normalne
No u mnie podpaska by nie zdała egzaminu… później jak osłabło krwawienie to tak, ale początek to jednak nawet te poporodowe nie były jakąś rewelacją…
U mnie podobnie musiały być te poporodowe
Ja krwawiłam bardzo dużo. Pierwszy tydzień to mimo ogromnych podkładów Canpol krew potrafiła mi się lać po nogach, jak wstawałam z krzesła. Później nadal było obficie, ale juz wszystko zostawało w podkładzie. Przeszło po 4 tygodniach.
Ja krwawiłam w pierwszej dobie więcej później już mniej i bardzo mało poszło mi podkładów . Ale raz miałam taką sytuację dzień po cesarce jak poszłam do dziecka to ciekło mi po nogach najgorzej było się schylić i posprzątać ale jak się okazało przesunęło mi się wszystko . Po cesarce jak dobrze oczyszcza to połóg jest zdecydowanie mniej obfity
Mnie to zaczęło zastanawiać dlaczego nie jest tak obfity czy mój organizm nie oczyszcza się odpowiednio itp ale jak potem wszystko się okazało że jest wporzadku
No rozumiem, że to zależy od kobiety, ale podczas cesarki od lekarza i oczyszczenia chyba też.
Zamarancza tak dużo zależy od rodzaju porodu bo przy cc oczyszcza się przy okazji macice tak samo jeśli przy SN okaże się że łożysko nie jest w całości to też się lyzeczkuje i wtedy polog też trwa krócej natomiast jak się rodzi drogami natury i łożysko całe jest czyli nie ma lyzeczkowania to dłużej może trwać polog.
Ok na pewno oczyszczenie po CC czy łyżeczkowanie po sn zmniejsza krwawienie podczas połogu ale pisałam już w innym podobnym wątku ze wydaje mi się ze obfitość miesiączki też ma znaczenie każdy organizm jest inny i u kazdej inaczej to wygląda