Krwawienie podczas połogu

Pati to na pewno :slight_smile: organizm też ma znaczenie bo u jednej po oczyszczeniu szybko skończy się krwawienie u innej dłużej będzie trwać ale jednak przy oczyszczeniu czy to przy cc czy przez lyzeczkowanie szybciej ten polog mija niż jak jest się po SN bez żadnych lyzeczkowan

Po CC jest zazwyczaj krótsze i mniej obfite krwawie. Ale to ograznim sam się oczyszcza a jazdy inaczej się oczyszcza. Jeden szybciej inny wolniej.

Aneczka tak ale przy cc zwykle też jest mechanicznie oczyszczana macica więc też to ma wpływ że szybciej się oczyszcza organizm :slight_smile:

To prawda że mechanicznie też jest oczyszczany organizm przy CC ale i tak organizm musi sam się oczyścić. Nawet po łyżeczkowaniu organizm się oczyszcza występują plamienia. Miałam łyżeczkowanie co prawda nie po porodzie tylko po poronieniu więc wiem o czym mowie

Nie powiedziała bym że po cc trwa krócej, mój trwał jakieś 2 miesiace…

Natinka no u Ciebie może połóg trwał dłużej, ale generalnie jest tak, że po cięciu ten okres oczyszczania się organizmu kobiety jest krótszy niż po porodzie naturalnym.

U mnie po cc też trwało to długo, a kilka tygodni po wyszedł ze mnie wielki skrzep, a moze to kawałek czegoś nie wiem, ale podejrzewam, ze oczyszczona nie zostałam najlepiej podczas tej operacji.

Też miałam taki skrzep ogromny po dłuższym czasie. Może to nie wina lekarzy a zależne od organizmu jednak nie cieszylabym się na zapas zbytnio z krotszego połogu będąc po cc

Każdy połóg jest inny. Jezeli coś bardzo niepokoi warto przejść się skonsultować z ginekologiem. Nawet krótki połóg może przebiegać prawidłowo. Nie ma reguły

Wiadomo, że każda z nas ma inny organizm, więc inaczej będzie przechodzić połóg.

Natinka mój połóg właśnie trwał krótki czas, więc miałabym się tym zamartwiać, że oczyszczanie nie trwa czterech tygodni np.? Wszystko było okej i ja się cieszyłam, że szybciej się wszystko zakończy.

Każdy połóg przebiega inaczej. Nawet jak pierwszy trwał 6 tygodni to nie znaczy, że przy kolejnej ciąży też tak będzie. Nie ma tym bardziej co się na zapas martwić krótkim połogiem.

W każdej ciąży inaczej przebiega poród i każdy organizm inaczej przechodzi niektórzy już po 2 tygodniach połogu i krwawienia nie ma i jest ok a są i tacy gdzie takie coś mi ie jest ok bo np krew się zatrzymała gdzieś koleżanka tak miała z kolei niektórzy mają dłużej polog np 8 tygodni i też może by yc ok a w każdej ciąży może być inaczej np w jednej się mailo 8 tyg a po 2 ciąży zaś polog 3 tygodnie i wszystko może być ok ale jak coś niepokoi to warto udać się do lekarza na wizytę lepiej pójść 8 dowiedzieć się że wszystko ok niż żeby miały być problemy bo jednak coś nie tak jest.

Dokładnie. Wydaje mi się że nie ma zasady czy cc czy SN polog raz trwa dłużej ta, krócej i nie mamy na to wpływu

Jak dla mnie, jeśli wystąpią jakieś niepokojące objawy w połogu, typu silne bóle brzucha, omdlenia, zawroty głowy, czy jakiekolwiek inne niepokojące symptomy, to wtedy trzeba by było się martwić i zgłosić do lekarza.

Jeżeli nas coś niepokoi warto dla swojego spokoju skonsultować z lekarzem

Ja miałam mały połóg ale za to bardzo długo. Naszczescie u nas kontrolowała to położna która przychodziła do syna. Pytałam się właśnie czy występują duże bóle, omdlenia i jak wygląda krwawienia więc czułam się bezpieczniej że wszystko jest ok

Natinka nie koniecznie bo czasem przez CC też połóg długo trawa . Tutaj to kwestia indywidualna i nie ma się co porównywać każda z nas ma inaczej . :slight_smile: Takie rzeczy jeżeli nas niepokoją warto przegadać z lekarzem

U mnie połóg trwał miesiąc 

Jestem miesiąc po porodzie i jeszcze nie skończył się połóg 

Po 2 cięciu w połogu krwawienie było tak niewielkie , że sama się niepokoiłam.  Wystarczyły mi najpierw zwykle podpaski. Później także coraz mniej wpadałam już w panikę bo po 1 porodzie to leciało ze mnie strumieniem. Lekarz uspokajał spokojnie to normalne krwawienie wróci.. Położna zalecała kłaść się na brzuch by pobudzić ale po 1,5 tygodnia się unormowalo i zaczęło się dopiero większe czyszczenie.