Mój synek zalezy od dnia, czasem lubi jak czytam mu książeczki a czaswm mowi mama.bie czytaj i ucieka…a bardziej go interesuje jak widzi obrazki i ja odpowiadam cos od siebie, lubi basnie i brzydkim kaczątky albo o krolewnej sniezce;-) ma tez różne ksiazeczki o samochodach synek ma.duzo ksiazeczek od kogos czasem lubi sobie sam ogkadac i wymysla.swoje historie, rzadko chce żebym mu czytala a ma 3,5latka moze jak będzie troszkę starszt będzie chciał bo ja nym chciała zeby polubial niz ogladal bajki na tv.
Dla synka gdy miał 6 miesięcy kupiłam karty kontrastowe Czuczu na sznurku są świetne, a obecnie uwielbia książkę ze zwierzętami grającą taką ,która wydaje odgłosy zwierząt jeżeli ich dotknie
Polecam Pierwsza książeczka mojego dziecka nas,a ulubiona polecam super wydanie. Fajne są karty edukacyjne Czu Czu, polecam serie Mały chłopiec, a dla maluszków wszelkie karty kontrastowe- Pakiet: Książeczki kontrastowe: Moje pierwsze obrazki. Zwierzęta wokół nas. Jakie to ciekawe. Zwierzęta tu i tam, my uwielbiamy także wszelkie książeczki z ruchomymi elementami i wyciąganymi obrazkami
Zawsze fajnie.jest sobie doradzić jakiea sprawdzone książeczki przez wasze dzieci jak i same wiecie czy sa ciekawe…a tym bradzjje ze książeczek jest tak duzo i nie wiadomo jaka wyvbrac.ja na poczatku sugerowalam sie obrazkami i zeby było o czyms co mojego synka ciekawiło czyli i strazy pożarnej, kaparkach;-) , samochodach potem kupilam większą ksiązke z basniami , ktora synka zaciekawila. Czytalam juz o krolewnej sniezce i o brzydkim kaczątku;-) strasznie synek lubi a wiadomo ze czasem czytajac trzeba także wytlumaczyc o co chodzi i pokazywac obrazki w tedy jest super;-).
u nas się sprawdzają książeczki tylko o zwierzatkach ze wsi np na farmie uwielbia lub moja pierwszą ksiazeczka warzywa i owoce oraz zwierzęta
Dużo zależy od wieku i od plci wiadomo dzieci uwielbiają książeczki gdy rodzice sa zaangażowani,
naśladują odgłosy małe dzieci uwielbiają obrazki i kontrasty wieksze zaczynają uwaznie sluchac, moj synek ma cztery latka i czytamy wieczorem praktycznie codziennie 2-3 bajeczki troche juz ich przerobilismy
Mój Syn uwielbia książeczki. Teraz jesteśmy na etapie przede wszystkim Tupcia Chrupcia seria jest wg mnie na prawdę super. Są to książki troszeczkę długie i mój syn ma 18 miesięcy i nie zawsze wytrzyma cała książkę ale na dwa razy spokojnie udaje nam się ja przeczytać. Inne książeczki które czytamy to krótsze opowiadania oraz wiersze.
Ostatnio poznaliśmy rodzinę Fenków. Fajne książeczki! Ale np w książce o Wielkanocy jest mowa o zmartwychwstaniu i moja córka nie bardzo rozumie o co chodzi, trochę za dużo kościelnego języka jest w tej książeczce, inne są bardziej przystępne.
Córka (2latka 5 mcy) miała około 1.5 roku gdy polubila Kicię Kocię, a niedługo później także Tupcia Chrupcia. Serdecznie polecam!
KoleA ok córeczka prawie 3 latka ma i właśnie lubi Kicie Kocie