Ksiązki do nauki pierwszych słów

Szukam książeczek do nauki pierwszych słów. Mamy już książeczki z serii Akademia Mądrego Dziecka. Szukam czegoś mniejszego, żeby łatwiej było złapać w rączki. Super jakby książeczka była w miarę przejrzysta i miała grube kartki.

Też chętnie się dowiem co polecacie :) 

W jakim wieku jest dziecko? Ja zrobiłam tak że kupiłam kilka książek z różnych serii i obserwowałam co synowi podpasuje. Lubił Jano i Wito, Księgę Dźwięków, później hitem była Ulica Czereśniowa i Pucio ale tylko te duze książki. Lubi też Kicie Kocię, Jadzię Pętelkę, Rok w lesie i Rok w krainie Czarów.

https://radio-boleslawiec.pl/aktualnosci/barwne-i-ciekawe-polskie-bajki/

Na stronie jest wiele propozycji ciekawych bajek dla dziecka. Poczytaj sobie :) 

Polecam z Kapitan Nauka - Pierwsze słowa - może nie jest to typowa książka ale karty obrazkowe (do wyboru jest kilka roznych) jednak moim zdaniem fajnie się sprawdzają. U nas najbardziej córka lubi Pucia ale również właśnie z Akademii mądrego dziecka z harperkids dużo mamy książeczek a ostatni nas zakup to był cały pakiet pachnącej książki - jak dla mnie są one genialne. Fajna prosta książeczka w firmie rozkładanej harmonijki moje pierwsze owoce i warzywa by muduko 

My akurat team Pucio. Mały go uwielbia. I nie tylko te małe wersje ale też te duże w kółko wertujemy. Fajne są też książeczki z serii czuczu. W formie kart przewiązanych sznurkiem.