Kto pyta nie błądzi

Mimo, że jest to moja druga ciąża w mojej głowie wciąż wiele pytań. A niby już powinnam tak dużo wiedzieć, bo przecież rodziłam 6 lat temu. Chciałabym przedstawić kilka z nich i pokrótce udzielić na nie odpowiedzi. 

A ja również od kilku miesięcy śpię tylko na lewym boku, już zaczyna mnie wszystko boleć z tego powodu

ja przytyłam około 15-16 kg i wcale nie było tego widać, ale byłam na specjalnej diecie. na zaparcia suszone sliwki podobno działają cuda. a ja wcinałam dużo blonnika, same pelnoziarniste rzeczy jadłam :slight_smile: włosów nie miałam potrzeby farbować a co do pozycji do spania to starałam się spać na lewym boku, ale niestety nie mogłam zasnąć więc i zdarzało mi się na prawym i na plecach, z dzieckeim ok :slight_smile:

śpię na lewym lub na plecach inaczej nei dam rady no a mięśnie staram się ćwiczyć

Ja włosy farbowałam w ciąży choć “życzliwi” przestrzegali, że dziecko będzie miało rude włoski:) Urodziła się z ciemnymi, obecnie faktycznie rudawe, ale to sprawa genów:) Spać nie mogłam jedynie na plecach, bardzo bolały.

Niektórzy dalej wierzą w negatywne skutki farbowania włosów w ciąży, a można przecież stosować delikatniejsze farby bez amoniaku i odczekać przez pierwszy trymestr w którym rozwijają się najbardziej intensywnie narządy dziecka

ja w późniejszym okresie spałam tez na plecach i na prawym boku chociaz ponoc nie wolno bo juz nie dawałam rady :slight_smile: a co do farbowania włosów faebowałam i dziecko nie urodziło się rude :wink:

Śpię jak mi wygodnie,raz na lewym raz na prawym boku

Ja miałam BMI mniejsze niż 19,8, i przytyłam 10 kg

tez farbowalam wlosy, ale ffarbami bez amoniaku

Ja jak byłam w ciaży to farbowałam włosy. Nawet pytałam się o to swojego lekarza prowadzącego.

Niestety przytyłam więcej niż powinnam wg tych norm

ja w pierwszej ciązy przytyłam 30kg przez zatrucie ciążowe

ja w ciąży przytyłam 15 kg, a włosy farbowalam po 6 miesiacu :slight_smile:

jak jak na razie mieszczę się w swojej normie :slight_smile:

ja narazie przytyłam 5kg a już za połową

dla nie farbowac jak najbardziej mozna

z tym farbowaniem wlosow to bzdura

Trzeba nie przesadzać ze słodkościami i wtedy nie tyje się się zbyt wiele.

Ja przytylam 10 kg