Kubek Doidy Cup

Dziewczyny, czy któraś z Was stosowała kubek Doidy Cup? Zalecany przez osoby wprowadzające BLW.

Ma on bardzo dużo zalet:

• dziecko samo decyduje o tempie i ilości wypijanego płynu
  • sprytny kształt kubeczka nie wymusza odchylania głowy mocno do tyłu
  • dziecko wykorzystuje do picia dokładnie te same ruchy szczęki, co podczas ssania piersi mamy - DOIDY może być stosowany równolegle z karmieniem piersią
  • dziecko uczy się picia z otwartego kubeczka i jego odstawiania
  • dziecko trenuje mięśnie szczęki, twarzy i języka
  • kubeczek jest kolorowy i bardzo wygodny w użyciu - nawet w pozycji półleżącej
  • kubek łatwo utrzymać w czystości - myjąc tradycyjnie lub w zmywarce
  • nie zawiera związków szkodliwego dla zdrowia BPA i PCV
  • przeznaczony dla dzieci od 3 miesiąca życia

Zastanawiam się nad kupnem dla swojej córki. Można w nim podawać wodę do picia, ale również zupy czy płynne kasze:)

ale czad az filmiki na youtube oglądałam , w szoku jestem ze takie małe dzieci kożystają z takiego kubka, mój zaraz skończy 5 mc i chyba zakupie taki :slight_smile:

zamówiłam dwa :slight_smile: dla synka i siostrzenicy :slight_smile:

Synek niedługo będzie mial 3 miesiące, akurat w Smyku są w promocji to lecę kupić przy najbliższej okazji. Super kubek :slight_smile:

Bardzo fajny kubeczek - jeszcze takiego nie widziałam. Pewnie jak mój maluszek podrośnie, to też taki sobie sprawię :wink: Maggda, myślę, że dla Twojej córci będzie jak znalazł :slight_smile:

Asiu masz rację, w smyku są w promocji, tańsze niż na allegro. Dziś się wybieram:) Dajcie znać jak wasze dzieci sobie poradziły z tym kubkiem:)

mój do czwartku powinien przyjść zobaczymy :slight_smile: czekam na wasze opinie :slight_smile:

Bezeluszek widzę, że szybko zadziałałaś:) Daj znać jak u Ciebie sprawdza się kubek:)

widziałam filmiki i tak mi się spodobał że musiałam …mąż już marudzi ze co zobaczę to kupuję hihi

Bardzo ciekawe rozwiązanie być może spróbuje z moim najmniejszym maluszkiem

mamy kubeczek :slight_smile: pierwsza próba za nami małemu bardzo dobrze idzie picie z niego :slight_smile:

Bezeluszek cieszę się, że kubek podoba się synkowi:) U mojej córki zachwytu nie ma, mała bardziej chce się wygłupiać podczas prób picia. Ale cierpliwie czekam, aż zrozumie, do czego kubek służy:)

Ten kubeczek nie jest tani , bo na allegro gdzieś około 27 zł i nie wszystkich dzieciom przypada do gustu. U mnie niestety nie sprawdził się jak narazie , ale czekam cierpliwie może w końcu synek go polubi

Mój syn ma kubki itd a woli sobie korzystać ze szklanki bardziej go interesuje oczywiście szklanki mu nie dam tam o żeby sobie sam pił. Jeszvze pije ładnie z kubka 360 a z doidy cup nie chxe pić.

A my go kupiliśmy i mojemu młodemu przypadł do gustu. Super jest to że jest wycięty i dziecko swobodnie może z niego pić i nie rozlewa. Wiadomo że szklanka też go bardzo interesowała i intrygowała bo to coś innego i mama z niej pije aczkolwiek jak już potrenował z Doidy to dawałam mu też szklankę i szybko się z niej nauczył pić. Teraz ma na zmianę Doidy i swój mały kubeczek. Taki mini kupiłam w Pepco a kubek 360 daje mu w nocy i jak idziemy na spacer.

Lola, czy ja wiem czy 27 zł to dużo. Wszystkie fajne kubki kosztują więcej niż 10 zł. U nas najlepiej się sprawdził kubek 360. A teraz coraz częściej córa chce pić z normalnego kubka, czy szklanki, tak jak mama i tata.

U mnie młody już w praktycznie cały czas pije ze szklanki. Uwielbia z nich pić właśnie dlatego, że powtarza po nas. Widzi jak piją rodzice i chce tak samo. A jaka jest jego radość. Ostatnio nawet z nocy chce pić ze szklanki więc 360 tylko na spacery.

Nadal syn nie umie pić z kupka Doidy , nie wiem jak mam go tego nauczyć . Ciągle jest mokry gdy z niego pije , rozlewa to picie. Chyba jeszcze nie jest gotowy na samodzielne picie

Zakupiłam go w tym momencie dzięki Wam! Mam nadzieję, że to będzie właśnie to czego szukam!

Nigdy go nie używałam , jakoś wolę już 360 z Lovi . L