Kurtka z wełny merino

Czy polecacie? Któraś  z Was ma?

Właśnie  zamówiłam  kurteczkę, czapkę, body  i rajstopki. I zastanawiam  się czy "ta cienizna" ogrzeje  bobasa.

Jakie są wasze opinie?

Wełna merino jest rewelacyjna. Osobiście polecam. Mąż mi kiedyś kupił legginsy oh jak mu marudzilam. Do 1 ubrania przy okropnych mrozach. Nie wiem czy kiedykolwiek coś mnie mocniej ogrzało. I choć mnie trochę gryzie ten materiał wolę inne to jest to dla mnie hit. 

Ja nie jestem w stanie ubrać niż z wełny bo to gryzienie jest dla mnie nie do wytrzymania. Owszem wełna super grzeje, ale ja nie kupuję nic z tego bo wydaję mi się że dziecko też będzie gryzło 

Dla mnie rak samo 😂😂

Właśnie tez mi się wydaje ze może gryźć 

tez mi się kojarzy z gryzieniem :) 

Ja uwielbiam, wełna merino jest super, na pewno będziesz zadowolona, tylko pamietaj o odpowiednim praniu. 

Ja słyszałam,  że ubrania z wełny merino są bardzo ciepłe i miłe w dotyku. 

Kupiłam, zobaczymy  przetestujemy.

Tak z tym praniem to słyszałam że trzeba uważać albo mrozić.

Zobaczymy, ja ostatnio w biegu  wyprałam  kazmirowy  szaliki z wszytkim  innym i mam szmate 😆 

No właśnie pranie tutaj to podstawa. Mrozić można ale przepoconych rzeczy bym nie chciała. Ja piorę w niskiej temperaturze ale w woreczkach do prania i tylko ciuchy z wełny. Płyn do prania. Staram się suszyć w miarę płasko czyli na kilku sznurkach suszarki. 

daj znać jak tam :)

Gosiałek ja też wyprałam córce z dodatkiem kaszmiru czapkę w 40 st i też nie jest w najlepszej kondycji teraz;/

Ja daję nawet przy pilarkach niższą temperaturę prania

2 tygodnie  bede na nią  czekać, bo idzie z Niemiec. Zobaczymy co to za cudo.

Daj znać jak otworzysz paczkę 

Gosiałek czekam na recenzję;p

Wełna merino jest bardzo ciepła, więc to nic, że ubrania wydają się "cienkie", ale z praniem jest faktycznie problem. Nie lubię rzeczy, których nie można normalnie wyprać w pralce, bo uprane ręcznie i tak wydają mi się brudne:(.. Sama mam jeden taki sweterek i go dosłownie moczę w wodzie, ale jakoś tak niekomfortowo się z tym czuję:).

Kupiłam testujemy  i jak na razie  uważam  zakup 10/10.  Dziecko  ograne  raczki  nawet  ma ciepłe. Żałuję  ze kupiłam  dopiero  teraz.

Gosiałek u nas w pracy też sobie chwalą, więc myślę, że to dobry zakup...