Kwas foliowy- niedobór

Ja miałam to samo w ciąży xd 

strasznie coli mi się chciało jednak starałam się jej aż tyle nie pic :) 

mdła mnie teraz na ciepłe dni najlepiej sprawdza się mohito :)

Mi znowu podchodzi teraz strasznie nektar z Tymbarku pomarancza-cytryna i grejpfrutowy :)  

Woda z.cytryna i mięta mmm.. ;)

O tak !!

Ja ogólnie przestałam pić gazowane napoje jakiś czas temu jeszcze przed ciąża, po prostu przestały mi smakować  :) nauczyłam się do wody, było mi obojętne czy gaz czy niegazowana. A teraz jak karmie to jednak pije tylko niegazowana:)

Jejku Ja to nie dam rady pić napojów niegazowanych ;) musi być choćby lekki gaz ;)

Ja kiedyś tam jak "bawiłam się " w różne diety nauczyłam się pic głównie wody niegazowanej.  Wcześniej była tylko gazowana. Teraz gazowana wypije - ale jak nie mam innej do wyboru. Co do innych napojów gazowanych - czasem cola czy pepsi. Inne już nie smakują totalnie.

Nic ja zaczęłam brać również w 5 tyg

Pamiętaj, że kwas foliowy można znaleźć także w wielu produktach spożywczych, takich jak zielone warzywa liściaste, pomarańcze, fasola, produkty zbożowe wzbogacone w kwas foliowy oraz suplementy diety. Jednak w przypadku planowania ciąży i w ciąży, suplementacja jest często zalecana jako środek ostrożności, aby zapewnić odpowiednią ilość tego składnika odżywczego.

Zgadzam się z Danielasaw, w wielu produktach można dostarczyć sobie kwasu foliowego. Jednak w ciąży zaleca się dodatkowo suplementowac

Mi się wydaje że kwas foliowy w ciąży to już taka reguła która każdy przestrzega czy trzeba czy nie to i tak się bierze 

Ja kwas foliowy brałam już około rok wcześniej przed ciążą. Wiedziałam , że będziemy za jakiś czas starać się o dziecko. I rozpoczęłam suplementację kwasem foliowym. 
Ginekolog mówił mi , że 6 miesięcy wcześniej to dobry okres na uzupełnienie kwasu foliowego. 

Zgadza się teraz to już reguła. I ja suplementowalam na etapie planowania ciąży. Miałam wewnętrzny spokój, że wchodzę w czas ciąży z dobrym startem 

Ja dopiero w ciąży zaczęłam brać suplementy 

Jak ktoś planuje dziecko to warto barć już wcześniej ale jak się nie planuje to w trzeba brać od kiedy człowiek się dowie:)

Dokładnie. I jest w jednym jak i w drugim przypadku wszystko dobrze 

Ja planowałam a kompletnie zapomniałam o kwasie. Brałam pregne, magnez i tyle. Zaczęłam jak się dowiedziałam oczywiście 

A w  pregnie nie było w składzie kwasu foliowego? Zazwyczaj w suplementach prenatalnych jest i kwas

jes, ja teraz rzygotowujac sie do ciazy wybralam prenatal uno - barzdo mi go polecala ginekolog

Także zaczynałam od Prenatal uno