Kwas foliowy- niedobór

Ja zawsze po kp muszę napić się wody ;) nieważne czy w dzień czy w nocy ;)

Ja też pije dużo wody i nie mam z tym problemu i łykam po każdym karmieniu piersią 

Ja w ciąży się baaardzo pilnuje. Przed wiecznie byłam z wodą na bakier.

Ja wlansie mam z tym problem. Zdaję sobie sprawę z tego że mało pije .. nas potrafię pilnować żeby dziecko piło, często proponuje i nie ruszam się z domu bez butelki wody dla dziecka . No wlansie .. dla dziecka . A o sobie zapominam 

Wszystko jest kwestią wypracowania.

Ja żeby zabierać wodę do pracy kupowałam kubki z wkładem na owoce np. I faktycznie jak rano sobie przygotowałam taką wodę to w pracy wypijałam całą (chętniej niż ze zwykłej butelki).

W domu latem często rano przygotowuje sobie wodę w dzbanku z cytryną i miętą- i też chętnie po nią sięgam.

Ale wiadomo- są lepsze i gorsze dni.

xyz, może pakuj dla dziecka i srobię równocześnie, ja ske tak staram. Zawsze mam w domu zapas kilku butelek jak nie mam czasu na przygotowanie bidonu 

Mamy tak mają, że myślą o Maluchach zapominając o sobie. 

To ja teraz robię wodę z cytryna i mięta ale zalewam wodą lekko gazowaną;) jak dla mnie pyszna ale codziennie pije inna ilość 

Ja też pije różne ilości.

Czasem baaaaardzo dużo, a czasem Mały tak uciska na pęcherz, że nawet nie mam ochoty pić wiele.

U nnie w lodowce teraz jest przygotowana woda gazowana z cytryna limonka i pomarańcza :) 

Taka zawsze lepiej smakuje 🙂

U mnie z tym piciem wody to właśnie zawsze roznie bywalo zalezalo od dnia czasami tego nie pilnowalam ale jednak teraz gdy karmie piersia staram się tego pilnowac i w okresie ciazy tez nie mogę zlego slowa na siebie powiedziec bo nawet fajnie to kontrolowalam

Ja teraz jak karmie pije ciut więcej , ale mam wrażenie ze zawsze mało pilam

Ja teraz staram się pic więcej, wtedy mnie tak nogi nie bolą, ale muszę pic mało , a często bo mały uciska z każdej strony ;) pamietam jak karmiłam piersią to ciagle mi się chciało pic.. 

Woda ma bardzo duży wpływ na nasz organizm dlatego warto pić jak najwięcej 🙂

Czasami lepiej zmusić się;)

Ja przez długi czas to w ogóle nie byłam w stanie poc niegazowanej wody.

Teraz odwrotnie - gazowanej pić nie mogę 😜

Oj to ja głównie na wodzie niegazowanej od zawsze :) Gazowanych nie lubię pić , bo dużo wody piję ,a po dużej ilości gazowanej boli mnie brzuch. Zresztą ogólne nie lubię nic gazowanego :) 

Latem lubię dodać cytryny i mięty :) 

Mi tam w ciąży cola smakuje wybornie :P Najlepiej właśnie z cytrynką. 

Karolina chyba wiele z nas przerabiała ten temat szczególnie podczas zgagi ,)