Ja ten dopelherz Mama Premium pod koniec drugiej ciąży brałam :) I ogólnie też mi odpowiadał ich krótki skład i wysokia dawka dha ,ale nie biorę ,bo tam jest magnez ;) A ja sam magnez biorę 3x1 :) Więc ta pregna mi odpowiada :) Biorę od początku i nie zmieniam :) Dobrze się po niej czuję :)
A co do wielkości tabletek to zazwyczaj antybiotyki są takie ogromne :o
Ja kiedyś nie dałam rady połykać tabletek. Dopiero podczas ciąży coś zmieniło się.
Mi tak na co dzień nie przeszkadza kształt i ogólnie wielkość żadnej tabletki a jeżeli już faktycznie niewygodnie jest połknąć to mamy w domu takie specjalne sprzęty do przeklejania tabletek na części ale bardzo rzadko to robię natomiast na początku ciąży towarzyszyły mi duże mdłości No jednak wiele z tych tabletek które teraz nie sprawiają żadnego problemu wtedy były dla mnie kłopotem i często musiałam podchodzić na kilka razy do tego aby je połknąć i w ogóle żeby popić musiałam mieć bardzo gazowaną wodę mineralną
Lubię pregnę, wielkość nie robi mi problemu, dobrze się po nich czuję. Oprócz zwykłej. Korę DHA też, tak samo jak w pierwszej ciąży.
ja tez nie mam problemów z jej połknięciem
Ka ogólnie mam problem teraz z woda, bo po kazdym wypiciu wody jest jest mi niedobrze.. :/ i muszę się zmuszać..
.amiAG tak,były ogromne, ale już za mną :) a z wodą spróbuj w małych ilościach co jakiś czas, np łyk czy dwa, bez zmuszania się;)
Paulina staram się. wchodzi mi tylko gazowana… Myślałam , ze mi to z czasem minie , ale niestety dalej mnie trzyma.. Boje się , ze się odzwyczaje poć wodę niegazowana…
Ja ze względu na nerki pije dziennie ok. 4l płynów. Na początku było mega ciężko. Aż zwracałam sama wodę. Teraz w samej końcówce ciąży jakoś łatwiej mi to wchodzi. Głównie woda niegazowana bo ja nie lubię nic gazowanego.
Uwielbiam też wodę z arbuzem czy melonem i listki mięty;)
U nas robi furorę taka niby lemoniada ale grejpfrutowa. Powiedzmy że to grejpfrutowka;)
Ja lubię wodę z lodem cytryna i.mieta ;)
Wodę z arbuzem muszę koniecznie spróbować.
Annna ja normalnie pije tylko wodę niegazowana i nic poza tym. Nie znoszę smakowych , gazowanych itp. Ale w tej ciąży totalnie odrzuciło mnie od niegazowanej i się ratuje lekkim gazem, bo o dziwo bardzo mi smakuje ;)
Ja też spróbuję kiedy moje arbuzy urosnal ;)
O wodzie z arbuzem nie słyszałam. W sensie ze kawałki arbuza czy bardziej sok? ;)
Ja zauważyłam, że im jest cieplej tym mniej pije i mega się staram pilnować, zrobiłam sobie aż taką kartkę w kuchni i zaznaczam jak wypije szklankę, żeby wiedzieć ile faktycznie pije w ciągu dnia
Paulina ja tez kiedys miała taka karte w kuchni i tam sobie zaznaczyłam ;) u mnie pomaga jak mam wodę w zasięgu ręki, wtedy patrzę o napije sie. Od kilku dni mam w każdym pomieszczeniu i więcej pije ;) a przy karmieniu nie chce Ci się pic ? Ja pamietam jak zawsze mi się bardzo pic i jeść chciało :D
A ja to nie mam problemu z piciem wody, wręcz przeciwnie piję ją w bardzo dużych ilościach, szczególnie jak były upały. Mój mąż to znowu mało pije i śmieje się że ja to pije za nas oboje.
Ja leży karmieniu to ciagle musiałam miec wode obok a jak nie miałam to prosiłam żeby ktos mi podał hehe bytelka Za butelka szŁa a teraz mniej pije i bardziej gazowanego mi się chce napije się niegazowanej wody to zaraz znowu muszę się napić
Ja żeby dużo i regularnie pić mam porozstawiane butelki z wodą w pomieszczeniach gdzie przybywam 😝.
Mi to pomaga jak nie muszę co chwilę spacerować po wodę do innego pokoju czy kuchni.