Kwas foliowy

ja przed ciążą nie brałam lecz dopiero po potwierdzeniu

Kwas foliowy to dobrze łykać już przed ciążą

nie ma większego znaczenia że wcześniej się nie brało, kwas foliowy znajduje się też w pożywieniu, więc to nie jest tak że w ogóle go nie mamy

ale warto brać wczesniej jeśli się planuje ciążę

ja bralam kwas foliwy wczesniej

Ja zaczęłam brać kwas foliowy na ok. 3 miesiące przed zajściem w ciążę.

ja ostatnio rozmawiałąm z lekarzem i tez o tym wspomniał że powinno się wcześniej rozpocząć

ja w sumie zaczęłam brać jak się dowiedziałam że jestem w ciąży

ja przy pierwszej ciązy też brałam jak lekarz zalecił.

Zaczęłam brać kwas foliowy wcześniej. Wyszło w sumie jakieś 2 miesiące przed. Ale koleżanka brała na rok wcześniej. Bo lekarz powiedział, że nie zaszkodzi :wink:

kwas foliowy od poczatku ciazy trzeba brac a nawet i przed planowaniem jest wskazany

kwas foliowy najlepiej brać już przed ciążą jak i w trakcie :slight_smile:

Kwas foliowy na pewno nie zaszkodzi brać za rowno długo przed planowana ciąża, w trakcie oraz dlugo po porodzie.

Brałam właściwie od samego początku ciąży. Nie planowałam wcześniej, więc nie było mowy o przyjmowani przed. Znam mamy, któe mimo zaleceń nie brały, a dzieci zdrowe się urodziły, na szczęście.

kwas foliowy znajduje się tez w niektórych warzywach i produktach spożywczych, dlatego czasem gdy jest go wystarczająco w organizmie to przyjmowanie w tabletkach nie ma większego znaczenia, ale również jestem zdania że powinno się brać

Ja zaczęłam brać jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży. Dodatkowo staram się używać warzyw i owoców które dostarczają kwasu foliowego w posiłkach codziennie.

pilnowałam aby codziennie brać kwas foliowy

ja kwas foliowy brałam przed ciążą tylko

brałam w ciąży i przed ciążą. super wzmocnił mi przy okazji włosy i paznokcie :slight_smile:

ja do końca 4 miesiąca brałam kwas foliowy