ja przed ciążą nie brałam lecz dopiero po potwierdzeniu
Kwas foliowy to dobrze łykać już przed ciążą
nie ma większego znaczenia że wcześniej się nie brało, kwas foliowy znajduje się też w pożywieniu, więc to nie jest tak że w ogóle go nie mamy
ale warto brać wczesniej jeśli się planuje ciążę
ja bralam kwas foliwy wczesniej
Ja zaczęłam brać kwas foliowy na ok. 3 miesiące przed zajściem w ciążę.
ja ostatnio rozmawiałąm z lekarzem i tez o tym wspomniał że powinno się wcześniej rozpocząć
ja w sumie zaczęłam brać jak się dowiedziałam że jestem w ciąży
ja przy pierwszej ciązy też brałam jak lekarz zalecił.
Zaczęłam brać kwas foliowy wcześniej. Wyszło w sumie jakieś 2 miesiące przed. Ale koleżanka brała na rok wcześniej. Bo lekarz powiedział, że nie zaszkodzi ![]()
kwas foliowy od poczatku ciazy trzeba brac a nawet i przed planowaniem jest wskazany
kwas foliowy najlepiej brać już przed ciążą jak i w trakcie ![]()
Kwas foliowy na pewno nie zaszkodzi brać za rowno długo przed planowana ciąża, w trakcie oraz dlugo po porodzie.
Brałam właściwie od samego początku ciąży. Nie planowałam wcześniej, więc nie było mowy o przyjmowani przed. Znam mamy, któe mimo zaleceń nie brały, a dzieci zdrowe się urodziły, na szczęście.
kwas foliowy znajduje się tez w niektórych warzywach i produktach spożywczych, dlatego czasem gdy jest go wystarczająco w organizmie to przyjmowanie w tabletkach nie ma większego znaczenia, ale również jestem zdania że powinno się brać
Ja zaczęłam brać jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży. Dodatkowo staram się używać warzyw i owoców które dostarczają kwasu foliowego w posiłkach codziennie.
pilnowałam aby codziennie brać kwas foliowy
ja kwas foliowy brałam przed ciążą tylko
brałam w ciąży i przed ciążą. super wzmocnił mi przy okazji włosy i paznokcie ![]()
ja do końca 4 miesiąca brałam kwas foliowy