Monka pisząc wątek chciałaś znać znasz zdanie/doświadczenie wiec każda z nas wyraziła swój punkt widzenia.
Oczywiście Ty zrobisz jak uważasz, każda z nas ma prawo do samodzielnego zdania
Długość porodu zależy od organizmu kobiety. Znam dziewczynę która rodziła 3 godziny natomiast ja rodziłam 20 godzin
Powiem tak jestem panikarą i wolę wierzyć w coś. Może chociaż psychicznie wpłynie to na mnie i będę czuła się pewniej ;
a zakładając ten wątek miałam nadzieję że ktoś to stosowal
Jak da Ci to spokój wewnętrzny to chyba jedyne wskazanie warte zastosowania, ale jakże ważne. Bo preparat ten nawet nie ma przez producenta określonych wskazań. Zastanawia mnie na jakiej podstawie lekarz przypuszcza, że on tak zadziała.
Poszukaj na ten temat na internecie sobie . Ludzie przecież ziół używali od zawsze są na ten temat artykuły poczytaj jeśli jesteś zainteresowana:)
Monka faktycznie dziewczyny wyraziły swoją opinię na temat tego leku, Twoje pytanie było inne, ale jednak się to wiąże, bo każda uzasadniła dlaczego nie brała. Od tego właśnie są fora dyskusyjne ![]()
Każda z nas może mieć inne zdanie i niektóre odpowiedzi mogą być dla nas niedopuszczalne lub wręcz irytujące, ale padło pytanie to były też odpowiedzi ![]()
Ja uważam, że skoro lekarz poleca to wie jakie działanie ma dany lek, być może opiera się na swoim doświadczeniu zawodowym i/lub opinii innych pacjentek. Jeśli nie ma badań potwierdzających skuteczność tego leku to tak naprawdę nie wiadomo czy można mu zawdzięczać szybki poród czy to kwestia indywidualna i zbieg okoliczności.
Ja uważam, że nie zaszkodzisz ani sobie, ani dziecku, spróbować zawsze warto, zwłaszcza że nie kosztuje krocie. Powodzenia ![]()
Każdy z nas ma swój rozum i wybierze i tak to co jest dla niego najlepsze. Ja mam bardzo skrajne poglądy, bo funkcjonuje w środowisku medycznym i wiem niestety jak to w większości działa. Teraz będąc w ciąży, dziecko jest najważniejsze dla mnie i niczego co nie ma udowodnionego działania nie wezmę, chyba żeby miało badania na brak działań niepożądanych to wtedy najwyżej nie pomoże.
No w każdym razie dziękuję za opinie każdej z was po prostu miałam nadzieję że znajdzie się ktoś zoorientowany w temacie nic więce. A nie które mamy wpisały w wyszukiwarkę i po przeczytaniu jednej strony bardzo krytykują . Nie zagłębiając się w temat
a to jest bardzo rozległy temat i dużo jest tak naprawdę na ten temat informacji ,ale wszystko ma zwolenników i przeciwników całkiem normalna sprawa;)
Monka pewnie że tak. Ale wiesz myślę też że obowiązkiem Twojego lekarza było poinformować Cię za i przeciw tego leku skoro już Ci go zalecił…
A nie żebyś Ty sama musiała czytać w Internecie… hak wszystkie wiemy w Internecie są różne rzeczy napisane i to nie koniecznie prawdziwe…
Lekarz poinformował mnie o działaniu także o to nie ma co się martwic ale zawsze warto zapytać kogoś jeszcze:)
a zapomniałam po tyg mam iść sprawdzić czy to coś działa na mnie więc już wtedy mogę wam dać znać
Monka czekamy na twoją dalszą opinie na temat tych leków
Monka więc czekamy na twoje odczucia ![]()