Ojj nigdy tam nic nie zamawiałam, ale dobrze wiedziec na przyszłość @ironiczniepateyczna ![]()
Tak się nie chwal bo się wszyscy na nie rzucą ![]()
![]()
Ja tam raz chyba tylko kupowałam ale nie wiedziałam że to taki problem ze zwrotami itp
Ja i tak nie będę tam zamawiać ![]()
Dobrze, że piszesz
faktycznie, mega nieuczciwe… kod zazwyczaj w sklepach jest rozkładadany proporcjonalnie do kupionych rzeczy ….
To jest ewidentnie oszustwo. Jak można było tak zrobić
Sprawdziłam regulamin i niestety faktycznie mają taki zapis
Szkoda że nie informują o tym przy zamówieniu. W życiu bym nie wpadła na pomysł że jakaś firma może tak do tego podejść
Przynajmniej jest czarne na białym. Też bym nie pomyślała że można podejść tak nie pro kiencko
O kurczę, To słabo że mają tak zrobione to powinno być napisane głównym druczkiem przy zamówieniu
Ja też nie , nawet nie dokonca się interesowałam ich produktami
Szok , nie spodziewałam się naprawdę, że może być taki regulamin. Wiele razy zamawiałam z ich kuponami bo często wysyłają ale akurat nigdy nie zwracałam. Normalnie byłabym pewna, że będzie to rozłożone proporcjonalnie.
Dobrze, że napisałaś bo ja bym sie spodziewała równego podzielenia kuponu. Szkoda, że nie maja tej informacjiatwo dostepnej tylko w regulaminie a umówmy się mało kto czyta regulamin.
Specjalnie jest umieszczone tylko tam, bo inaczej ludzie by się zniechęcili na wstępie a pewnie zwrotów tak dużo nie mają z kuponami. Tylko w ten sposób moszna nabrać tylko raz
Tak to niestety zgodne z regulaminem, ale nie oszukujmy się kto czyta te wszystkie regulaminy xd
Po prostu fajnie jakby napisali e-mail, że ze zwrotem wiąże się utrata całych kuponów przy składaniu zwrotu
Ale trzeba by sprawdzić gdzieś czy ten regulamin jest zgodny z ogólnie panującymi zasadami czy jakoś tak się to nazywa. Bo wewnętrzny regulamin sklepu to jedno a zewnętrzny regulowany przez prawo to coś innego. Tak samo jak CCC ma zwrot tylko na kartę podarunkową a nie może tak być. Ludzie się zgadzają na to bo myślą że nie mają wyjścia a jest to zwykłe oszustwo bo zamawiając internetowi buty masz prawo zwrócić je bez podania przyczyny bo reguluje to zewnętrzne prawo i można się kłócić że chcesz zwrot pieniędzy a nie na kartę podarunkową. Nie mają prawa zabrać ci pieniędzy które zapłaciłaś bo tym samym dając ci kartę podarunkową zmuszają cię do wydania określonej kwoty tylko w ich sklepie. Jest to niezgodne z prawem. Moja koleżanka napisała pismo do CCC i zwrócili jej pieniądze na konto ale to wiadomo trzeba trochę zachodu
Tak to jest niezgodne z prawem i też o tym czytałam i wiem. Teraz też niezgodne z prawem jest zwrot pieniędzy za butelki w lidlu czy Biedrze że możesz tylko tam rozliczyć ten wydruk za oddane butelki odejmując od rachunku. I niezgodne jest z prawem że ten kwitek co dostajesz z butelkomatu ma termin ważności 30 dni a potem Ci niby kasa przepada…. To jest masakra w ogóle
To bardzo ciekawe co piszesz. No niestety nie zawsze znamy swoje prawa i czasami też człowiek nie chce się kłócić
Tak to też racja.
@ironiczniepateyczna nie znamy swoich praw i na tym niestety często tracimy
Do tego dochodzi ze jest określony czas a po tym pieniądze na karcie przepadaja i to tez nie jest zgodne z prawem - dzis na ig to mi się wyświetliło i bede musiala sie w to zagłębić.
To też bardzo ciekawe