Ewula jaka fajna ze ci jeszcze powiedziała kiedy wziąść żeby na nią trafić to super ☺
No też inny komfort jak wiesz,ze Twoja położna będzie na oddziale jakby co
A trzeba podkreslic ze komfort psychiczny tez jest wazny
nawet bardzo ważny jest komfort psychiczny,, a mam do was pytanie jeżeli w mojej przychodni sa położne środowiskowe to kiedy mam isc zgłosić że chce ją właśnie z mojej przychodni
Superczas, po porodzie wyślij męża, aby zgłosił dziecko do pediatry, położnej i pilęgniarki środowiskowe.
W szpitalu dostaniesz też takie kartki do wypisania i musisz to im oddać by wyjść z dzieckiem ze szpitala
A to nie jest tak ze do pediatry to już w szpitalu wybierasz gdzie dziecko będzie należało, tak mi się wydaje przynajmniej u nas tak było. A położną miałam już wybraną w 20 tc
Ciekawe czy u mnie jest w przychodni pediatra chyba powinniem być pierwszego kontaktu nie ?
Ja w szpitalu uzupełnialam kartkę gdzie będę prowadząc dziecko do przychodni i jaka.wybralam położna. Połóżna byla przed porodem i zadzwoniłam że jestem już w domu to na drugi dzień już miałam wizyte. Dziś dzwonili z przychodni umówić wizytę petronaŻowa
ale to jak wiem że jest w przychodni to musze wiedzieć jak sie nazywa i wg ? czy wystarczy ze podam gdzie znajduje sie przychodnia
Ja teraz nie podawałam położnej tylko jaka przychodnia. A o położnej mówili ze wybieram sobie ale oni do papierów nie potrzebują tylko wypełniałam samą nazwę przychodni
Ewula no teraz nie wiadomo co jak tyle rzeczy stosowałaś. Jednak olej rycynowy zazwyczaj działa więc może on się bardziej przyczynił do rozkręcenia akcji :)
Superczas ja miałam już po 20tc wybrana położna , pozniej w szpitalu wypełniałam dokumenty to podawałam położna. Zapisać się możesz szybciej nie po urodzeniu. Pamiętajmy ze położna się należy nie tylko w czasie ciazy, normalnie tez można korzystać z wizyt. Moja nawet cytologie robi itd. W przychodni zazwyczaj jest jedną położna środowiskową tzw nie musisz znać nazwiska idź do rejestracji dostaniesz deklarację pod powiedzą jak się nazywa położna i wypełnisz na miejscu . Oni dostaja za to pieniądze także nikt nie będzie na pewno robił problemów że nie znasz nazwiska
Tu położna mówiła dziewczynie na sali,że wystarczy jak wpisze sobie.imie nazwisko poloznej, telefon i jakiś.jej numer do rejestru. Z przychodni to chyba już trzeba mieć podpis. Nie pamiętam dokładnie jak to było właśnie
Jak rodziłam 3 miesiące temu to danych położnej nic nie musiałam wypisywać.
Jedyne co wypisywałam z takich rzeczy to przychodnia do której będzie chodzić dziecko z pełnymi danymi i numerem telefonu oraz musiałam oddać kartę szczepień z szpitala i dać potwierdzenia, że zaniosłam do przychodni.
Mazia to maz musi dziecko zapisać do przychodni jak się jest jeszcze w szpitalu ?
Mi położna przywiozła dokumenty do przychodni. Wypełniłam i ona je przekazala. Tylko nie wiem czy pesel nie trzeba mieć żeby do przychodni zapisać. Ja robiłam przez internet to chyba po 2dniach miałam akt urodzenia i pesel córki..
Później dzwonili na wizytę patronażowa i jechałam do przychodni wtedy pediatra mówiła mi o szczepionkach
Ja pamiętam że syna zapisaliśmy do przychodni dopiero jak się urodził, a w szpitalu wypisałam przychodnie w której będzie należał i oni przesłali tam też papiery. Warto wybrać się przed porodem do przychodni i podpytac jak to wygląda. Położona wpisuje się też w książeczkę podczas prowadzenia ciazy moja zrobiła to sama na szkole rodzenia, teraz też przy okazji dam żeby mi uzupełniła
U nas też położna na wizycie patronażowej przywiozła wszytakie dokumenty i nawet umówiła nas na pierwszą wizytę
U na był taki czas ze lekarz ani nikt nie przyjeżdżał do domu, oprócz położnej na chwilę i to też była ograniczona ilość, bo rodziłam na początku pandemii
Ja ale mi nie pomogło