Łóżeczko/dostawka

Mnie kołyska do 8 miesiąca nie przekonuje, może dlatego że synek bardzo się wiercił a niektóre dzieci w 8 miesiącu już stają przy meblach. Ale każdy urządza dom według uznania, potrzeb i możliwości miejsca. U nas od początku było jasne, że w sypialni nie zmieścimy łóżeczka dziecięcego. Mamy niecałe 1,8m szerokości i nasze lóżko 1,2m plus mała szafka nocna to wszystko na szerokość. Na długość 3,5m więc obok lóżka szafa i tyle. Nic więcej nie wejdzie. Łóżeczko musiało być od początku w pokoju dziecka

Aniam ja widziałam taką małą kolyske. Była śliczna nie powiem, że nie. Ale mi się wydawało, że dziecko by z niej zaraz wypadło. Moje dzieciaki były bardzo ruchliwe od samego początku. Dlatego łóżeczko wydaję mi się najbezpieczniejszym wyjściem. U mnie łóżeczko stoi w sypialni. Jak się Jaś miał urodzić córka zaczęła spać na normalnym łóżku w swoim pokoju, Jaś śpi z nami w sypialni.

Dostawka mysle ze jest fajna opcja dla takich maluszkow . Sama wiele razy musze wstawac w nocy do dziewczyn i czasem już nad ranem biore do lozka bo smoczek wypada nakarmić itd. albo płacza ,a przy dostawce dziecko jest blisko i przy kp super ułatwienie . Natomiast potem mysle ze i tak łóżeczko będzie lepsza opcja :slight_smile:

Dlatego lepiej przemyśleć sprawę i nie pakować się w niepotrzebne koszta. Marta ja mam dzieci pojedynczo i też wstawalam często w nocy mimo, że spały czy trzeba było nakarmić, przewinąć. Ale u mnie było blisko łóżeczko. Po co kupować jedno, a za chwilę drugie. Chyba, że są takie dwa w jednym, że po czasie można zrobić z dostawki łóżeczko.

Dlatego warto jeśli już pomyśleć o łóżeczku 2w1 dostawka ale że można z niej zrobić łóżeczko i ma normalne wymiary np 120 na 60 :slight_smile:

Racja jeśli już komus zależy na dostawce to warto kupic 2w1 , bo to sa niepotrzebne koszty dla rodzicow :wink:

A są takie łóżeczka i dostawki w jednym co prawda więcej miejsca zajmują ale też dzięki temu nie ma dodatkowego wydatku bo jednak dziecko różnie i w końcu ta dostawka będzie za mała bo w większości dostawki starczaja do pół roku dziecka bo sa małe

Mi wpadło ostatnio w oko łóżeczko turystyczne z możliwością zrobienia kołyski. Kuzynka szuka bo na dniach ma rodzić, a nie chce zwykłego łóżeczka. To tak sobie przeglądam i podsylam jej linki. Może coś sobie wybierze. Jej zależy by mogła łóżeczko złożyć i zabrać ze sobą do samochodu. Dużo jeżdżą w dalekie trasy. Więc myślę, że te turystyczne łóżeczko z kolyska nie jest głupim pomysłem. Jeszcze przy tym zestawie jest organizer i tych bajerów jest tam sporo.

Justyna turystyczne łóżeczko ma swoje zalety ale też wady :slight_smile: aktualnie syn ma turystyczne i w nim śpi wlansie:)

U nich będzie to najlepsze rozwiązanie. Ale to oni podejmą decyzję czy im będzie odpowiadać i do ich stylu życia, pracy i tak dalej. Ja osobiście wolę zwykłe łóżeczko ale u nich to się nie sprawdzi. Za dużo czasu są w rozjazdach.

U nas obyło się bez dostawki, dlatego że domek jest mały. Obok naszego łóżka stoi łóżeczko. Mam cały czas córkę na oku. Pomocna jest za to niania elektryczna.

Ja to teraz jak wyjdę z jasiem ze szpitala to zainwestujebw taką nianie elektroniczną. Mimo, że śpi z nami w pokoju. Ale zawsze on może spać, a ja będę w kuchni obiad robić to się przyda.

O tak, niania elektroniczna przydaje sie, ja dostalam na gwiazdke w 2015 r., bo starsza corka urodzila sie w styczniu 2016 i do tej pory jest w uzyciu. Do niedawna uzywalismy jeszcze dla starszej, a teraz mlodsza korzysta. I tyle juz lat w codziennym uzytku a nadal smiga i pewnie jeszcze niejeden rok da rade :slight_smile: (odpukac! :wink: )

Ja po szpitalu byłam na zakupach i nie znalazłam. Będę musiała kupić przez internet.

Michuni z jakiej firmy masz tą nianie? Skoro polecasz to jesteś z niej zadowolona.

To już droższa sprawa, ale fajne są takie nianie z kamerka. Widzimy co się dzieje dodatkwo. Na użytek domowy to powinna zwykła się sprawdzić. Ale kiedyś na weselu znajomych dziecko spało w pokoju na górze i oni chodzili sprawdzać ale mieli i nianie na stole, tylko coś w którejs słuchawce się zepsuło, czy bateria i oni mysleli, że ok, a dopiero ktoś ich powiadomił że dziecko płacze.

Ta z kamerą to też nie głupi pomysł. Nie trzeba co chwilę chodzić i sprawdzać. Natomiast ja na weselu bym wolała wziąć zaufana osobę by z dzieckiem siedziała. Właśnie dla tego że to tylko sprzęt i w każdej chwili może się popsuć.

Justyna, ja mam akurat z BabyOno, wiec cenowo tez nie jakas najwyzsza polka :wink: Przyjaciolka ma Philips Avent i tez jest super, jej chyba jest troche bardziej czula, no ale ja dostalam moja w prezencie, wiec nie zagladam darowanemu koniowi w zeby :wink:

Mamo_Hani ze względu na to, że w sypialni mamy mało miejsca zdecydowaliśmy się na zakup łóżeczka dostawnego. Jest ono mniejszych rozmiarów bo 90x40. Zerknij na stronę woodies. To łóżeczko to bedside crib. Nie wiem czy zależy Ci na opuszczanym boku, ono niestety nie ma takiej opcji, ale wydaje mi się, że jest przez to bezpieczniejsze. Bałabym się, że mimo pasów coś może zawieść i dziecko wypadnie. Myślę, że takie łóżeczko posłuży z 5-6 miesięcy, dopóki dziecko nie zacznie próbować siadać.

Ja jeszcze nie kupiłam. Ale już przeglądam i czytam co by dla mnie było najbardziej przydatne. Pewnie do końca tego tygodnia już będę wszystko wiedzieć i już będzie wybrany model. Nie chcę z tym zakupem zwlekać, a wiem że jest mi potrzebny.

Justyna piszesz o łóżeczku czy o niani?