Łóżeczko dostawne i co dalej?

Ja miałam zostawione bo liczyłam,że drugie dziecko to będzie też córka,ale jak tylko wyszło,że chłopak to fotki , olx i vinted i był szal ciał hahah

Moja siostra trzymała ubranka po swojej córce 5 lat i teraz mi wszystko oddala bo nagle mówi, że już dłużej nie chce trzymac więc mam mnóstwo pudeł które muszę gdzieś poupychać w domu.. Ale ubranka mam dla małej już na 5 lat :P

Ja siostrze oddaje ale to nie przepadnie. Jak będzie potrzeba to jeszcze mi zwróci. Z resztą ja też dużo od niej dostałam :D 

Tez bym zostawiła siostra ale nie mam gdzie tego ‚latami’ Trzymac :( 

Ja mam gdzie trzymać póki co i zostawiam, chociaż dostałam dużo od znajomych z tamtych lat około 7... i moda była zupełnie inna;D niektórych po prostu nie zakładałam:p

Rozanett wow na 5 lat! To masz super, nie musisz się w ogóle przejmować i kasa zaoszczędzona. Ja jeszcze dostaję ubrania od koleżanki i kuzynki męża ale już takich większych coraz mniej. Jak widzę gdzieś okazje to kupuje do przodu i chyba czeka mnie wizyta w szmateksach. Już mi właśnie koleżanka zapowiedziała że ciężko będzie z takimi większymi ciuchami bo jak jej dzieci zaczęły raczkować, chodzić, rozszerzać dietę to i te ciuchy się szybciej niszczyły. 

Mamaem no moda się zmieniła to fakt ale czasami po domu można wykorzystać takie ubrania :)

Oj jest tego sporo ale widzę, że niektórych rozmiarów brakuje, więc pewnie w między czasie komuś oddala część rzeczy 

Rozanet może bardziej zniszczone te rzeczy wiadomo, że te większe rozmiary są noszone dłużej i się zużywają:P dlatego warto na promocjach wyrywać ciuszki do przodu:p

Mamaem no to jest różnica czasem modowa jeśli chodzi o 7 lat to sporo . Ja takie dostałam po mojej kuzynce,ale to chyba z 12 lat różnicy. W sumie wujek mi najlepsze przyniósł to córka po domu chodziła. 

Madzia zgadzam się jak już jest rozszerzenie diety to ja praktycznie po córce mało miałam bodziakow,które nadawały się do sprzedaży. Raczej niż wszystko do wyrzucenia. Ja nie zostawiam ubrań z plamami. To już zaraz wyrzucam 

Rozznet ti masz spokoj z zakupami ;) bynajmniej na luzie ;)

Moda sie zmienia ale zawsze do piaskownicy mozna tam cos wybrac czy po domu nawet ;) 

moja mama dala mi chyba z tone ciuszków po mojej siostrze 14 lat 

no dużo było takich po domu .. ale zawsze sie przydały 

szkoda bylo by sukience za 60 zl ubrudzić marchewka 

Kasia u nas sukienki zawsze pobrudzone w gościach były. Chcesz by dziecko ładnie wyglądało, a tu chwila moment coś je i pozamiatane 

Dokładnie, moda się zmienia ale po domu dziecko może nosić lub do rd. Większość ciuchów jednak w dobrym stanie mam bo jak były jakieś znoszone czy z plamami to robiłam selekcję 

Kasia penie ze szkoda a ja sie nauczylam ze zakladac i nie zalowac ;) bo prawda jest taka ze jak chcesz drugie dziecko i zostawiasz na kolejne to ok ale u mnie polowy ciuszkow nawet nie ubrala i poszlo dalej do rodziny i z jednej strony fajnie bo ktos skorzysta ale z drugiej... teraz musze znowu wszystko kupować nowe ;)

Aniss no właśnie, z jednej strony fajnie pięknie, a teraz jednak nie;/

Lepiej żeby w tym chodziła i korzystała niż jak ma leżeć w szafie to fakt 

mija ma ewidentny problem ze sliniakiem 

nie założy 

jak by parzył normalnie już na sam widok jest taki placz 

i ona tak może cały dzień …. 
mi dużo pomaga z plamami domol ( proszek z rossmana ) większość plam schodzi i naprawdę corka ma 1,5 roku a ja mało ciuszków wyrzuciłam do tej pory :) 

Kasia ale to proszek dziecięcy czy zwykly?

Zwykły kochana, 

mja w tym zapierałam w misce z ciepła woda 

a potem prałam w płynie dziecięcym :) 

nie było żadnego problemu 

mialam tez proszek fairy dzieciecy 

ale plamy nie chodziły ;( 

A ja do plam stosuję odplamiacz w proszku oxy biedronkowy. Dla mnie skuteczny. Chyba nawet o nim dowiedziałam się z tego forum :) 

Zbieran te wszystkie poplamione ubranka. Najpierw rozrabiam z wodą i taką pastę na ubranko daję w miejscu plam. Za jakiś czas do pralki wszystko wkładam i piorę. A potem piorę drugi raz już w dziecięcym proszku, aby dokładnie pozbyć się tej chemii i aby nie podrażniło skóry maluszka. 

Z Rossmana kupujemy super mydelko domol na plamy wszystko super schodzi