Łożysko - co warto o nim wiedzieć

najdziwneijsze jest to,że kiedys kobiety nie zwracały uwagi na 80% rzeczy, na które my teraz musimy szczególnie uważać, a i tak rodziły zdrowe,siene dzieci

dokładnie , ja znam przypadki dziewczyn , które cała ciąże nie odwiedziły lekarza , pracowały i dziecko zdrowe jak ryba.

U mnie było wszystko w porządku z łożyskiem, stronie od używek więc nie miałam takich obaw

no właśnie, kiedyś to w ogóle kobieta dowiadywała się o ciąży, a potem następna wizyta u lekarza to poród :slight_smile:

Moja teściowa się dziwi, co ja tak ciągle i po co do tego lekarza co miesiąc biegam.

hehe , u mnie też się rodzinka dziwiła , że tak często lekarz. do tego jedna położna , druga środowiskowa , że tyle tego , że kiedyś tak nie było i ludzie sobie radzili i zdrowe dzieci były :wink:

dokładnie teraz inne czasy, kiedyś w ogóle było łatwiej donosić ciążę i kobiety miały lepsze samopoczucie, a teraz tyle się słyszy o problemach, więc lepiej iść częściej i być spokojną

Niestety żyjemy w zanieczyszczonym środowisku otoczone chemią ze wszystkich stron. Dlatego jest trudniej.

Są kobiety które w ogóle na siebie nie uważają w ciąży, palą i piją a rodzą zdrowe dzieci, niestety później na łożysku wszystko widać

ja na takie kobiety nie mogę patrzeć, bo ile by bała kobieta zdrowa żeby mieć dzidziusia a ma problem z zajściem, a taka będzie miała i nie potrafi docenić tego cudu który ją spotkał

przykro jak takie cos sie slyszy

Zaraz mi się ciśnienie podnosi jak słyszę o paleniu, czy picia w ciązy, albo podczas karmienia piersią. Głupota i tyle.

Rudii84 mam tak samo jak Ty… ;/ Też nie rozumiem kompletnie jak można w czasie ciąży palić papierosy lub spożywać alkohol. Ja sama unikałam nawet ludzi palących na ulicy wolałam przejść na drugą stronę lub szybko taką osobą wyprzedzić…

To jest skrajna nieodpowiedzialność, żeby będąc w ciąży zażywać alkohol lub palić papierosy.

nie wyobrazam sobie picia alkoholu w ciazy

alkohol i papierosy to trucizna

Alkohol,papierosy i inne używki są niedopuszczalne w trakcie ciąży! Niestety teraz tyle w telewizji się słyszy o pijanych kobietach lub pod wpływem narkotyków Nie wyobrażam sobie jak można krzywdzić takiego maluszka,który jest jeszcze w brzuchu.

zero alkoholu i papierosow, rok nikogo nie zbawi

u mnie z łożyskiem wszystko było ok, oczywiscie nie piłam i nie paliłam w ciąży, ale nie tylko te używki mogą spowodowac problemy z łożyskiem

w pierwszej ciąży wszystko było w porządku i mam nadzieję, że w tej też będzie