Zapewne nie jeden raz zdarzyło się każdej mamie wstać w nocy do płaczącego dziecka. Zdarzają się również sytuacje, gdy rodzice odrywają zupełnie przypadkiem, że ich dziecko wstaje w nocy niepostrzeżenie, przechadza się po mieszkaniu, a nawet bawi się swoimi zabawkami i pomimo iż ma otwarte oczy, a nawet może udzielać odpowiedzi na zadawane pytania robi to przez sen.
U nas tylko gadają dzieciaki przez sen ![]()
Nie spotkałam się z lunatykowaniem wśród znajomych, również nikt ze znajomych nie ma tego problemu. Niesamowite jest to, że nic się nie pamięta potem.
U męża w rodzinie lunatykuje ciotka. Mam nadzieję, że moim dzieciom się to nie przydarzy.
Nigdy nie słyszałam,żeby w rodzinie ktoś borykal się z tym problemem
mojej znajomej córka lunatykuję ma 14 lat, potrafi w nocy otworzyć drzwi wyjściowe, okna, kanapkę zrobić nawet lekarz mówił jej że ludzie którzy lunatykują powtarzają czynności dnia codziennego.
A wydawałoby się że to tylko dorośli mogą
Nie znam nikogo kto to robi
Nie zdarzylo sie, a w rodzinie nie ma takich przypadkow
Sama lunatykowalam jak bylam dzieckiem ale starszy syn nie lunatykuje poki co wiec dziedziczne to chyba nie jest.
U nas tylko gadają dzieciaki przez sen
Nie znam nikogo kto lunatykuje
Na szczęście lunatykowanie zdarza się rzadko
ja tylko gadam przez sen ![]()
Mam nadzieje, że nasz maluch nie będzie lunatykowac
Sama lunatykowalam jako dziecko
Moja coreczka nie lunatykujw
nie spotkałam sie z tym
Podobno nie można wybudzać lunatyków. Nie chciała bym aby moje dziecko cierpiało na taką przypadłość.
Ja tak miałam że jak byłam mała to przede sen wychodziłam z łóżeczka